Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 жовтня 2019, 12:06

Visa та MasterCard вийшли з проекту Facebook щодо створення Librа

Visa, MasterCard, Stripe і EBay вийшли з проекту Facebook щодо створення власної криптовалюти Libra Association. Про це повідомляє CNBC з посиланням на заяви компаній.

Visa, MasterCard, Stripe і EBay вийшли з проекту Facebook щодо створення власної криптовалюти Libra Association.
Фото: cryptonet.biz

Що відомо

  • Співзасновник Libra Девід Маркус подякував Visa і MasterCard за те, що вони протрималися до останнього моменту, зазначивши, що «тиск був сильним». Він вважає, що говорити про долю криптовалюти ще рано.

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

При цьому в Visa заявили, що вони займуться подальшою оцінкою проекту та остаточне рішення приймуть на основі декількох факторів, включаючи те, чи буде Libra Association відповідати всім необхідним вимогам регуляторів.

Читайте також: PayPal відмовився фінансувати створення Libra

Представник Visa заявив, що інтерес компанії до Libra обумовлений упевненістю в тому, що «добре регульовані мережі на основі блокчейна можуть підвищити цінність захищених цифрових платежів для величезної кількості людей і місць, особливо на ринках, що розвиваються».

У свою чергу представник Stripe повідомив, що компанія підтримує проекти, мета яких — зробити онлайн-комерцію більш доступною для всього світу і допустив, що компанія повернеться до роботи з Libra на більш пізніх етапах.

Інвестування з заставними гарантіями від Cronvest під 16% річних

Передісторія

  • Раніше низка найбільших американських корпорацій, включаючи Visa, Mastercard, PayPal і Uber, заявляли, що мають намір вкласти 10 мільйонів доларів у створення консорціуму, який буде керувати Libra. Visa і Mastercard відмовилися фінансувати Libra.

  • Facebook оголосила про роботу над власною криптовалютою у червні поточного року.

  • У Facebook повідомляли, що Libra буде підтримуватися низкою валют для забезпечення стабільності. Зокрема, на 50% — американським доларом.

Пасивний дохід від CardService +1,5% «Бонус від Мінфіна»

Коментарі - 4

+
0
lika197
lika197
13 жовтня 2019, 17:03
#
Молодцы.
Один из нужных шагов к решению мировых проблем
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
13 жовтня 2019, 21:19
#
Ротшильди, і тут Ротшильди...
+
0
lika197
lika197
13 жовтня 2019, 22:21
#
Я бы тоже хотел, чтобы ещё были конкурентные платежные системы, как в Китае.
Но если они готовы противостоять Цукербургу, это уже маленькая победа.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
14 жовтня 2019, 11:56
#
«добре регульовані мережі... особливо на ринках, що розвиваються» ЦРУ (як офіційний акціонер пейсбуку) до успіху йшло, але не пофартило, не повезло. Всі фінансові потоки в західній цивілізації повністю і давним-давно під повним ковпаком спецслужб, а от до «ринків, що розвиваються» ще руки не дійшли. І ось хлопці почали, але не вистрелило. Але взагалі пацани - молодці і вашчє рєбата...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися