Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2019, 12:20

Visa і Mastercard відмовилися фінансувати Libra

Корпорації Visa і Mastercard та низка інших фінансових компаній мають намір відмовитися співпрацювати з Facebook в розробленні електронної валюти Libra. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела, передає Уніан.

Корпорації Visa і Mastercard та низка інших фінансових компаній мають намір відмовитися співпрацювати з Facebook в розробленні електронної валюти Libra.
Фото: cryptonet.biz

Із чим це пов'язано

Імовірною причиною для відмови у фінансуванні послужило те, що Libra викликала шквал критики з боку американської і європейської влади.

Так, міністр фінансів США Стівен Мнучин в липні заявив, що американська адміністрація «дуже серйозно стурбована тим, що Libra може бути використана особами, які займаються відмиванням грошей і фінансуванням тероризму».

Дональд Трамп, своєю чергою, зазначив, що Libra матиме «низьку стабільність і надійність».

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Про те, що криптовалюта від Facebook може негативно вплинути на функціонування міжнародної валютної системи, заявляли і міністри фінансів країн G7.

Інвестування з заставними гарантіями від Cronvest під 16% річних

Що відомо

  • Раніше ряд найбільших американських корпорацій, зокрема Visa, Mastercard, PayPal і Uber, заявляли, що мають намір вкласти 10 мільйонів доларів у створення консорціуму, який буде керувати Libra.
  • Facebook повідомила про роботу над власною криптовалютою в червні поточного року.
  • За словами представників компанії, переказати цифрову валюту буде так само просто, як відправити текстове повідомлення на телефон. Функціонування нової валюти буде засноване на технології блокчейн — децентралізованій базі даних.
  • Також у Facebook повідомляли, що Libra буде підтримуватися низкою валют для забезпечення стабільності. Зокрема, на 50% — американським доларом.

Коментарі - 5

+
0
kingcity
kingcity
2 жовтня 2019, 12:27
#
О горе, горе криптосекті !
+
0
Barmaley33
Barmaley33
2 жовтня 2019, 12:44
#
Что-то очень сильно всполошилось американское правительство и G7. Аж интересно стало, что ж такого может сделать Libra, чего не могут сделать уже устоявшиеся криптовалюты, особенно анонимные?
+
0
qZen
qZen
2 жовтня 2019, 14:58
#
Потому что от абсолютной власти корпорации тделяют только создание собственных денег. 
Как только Фейсбук или Амазон запустят свои валютные сурогаты, так сразу они и перестанут продавать товары за другие валюты. 
 Вынудят вас перейти на их способ опаты. Не силой или прямым отказом а акциями и доп скидками при оплате. 
И всё. 
Нашему миру, который мы помним пришел конец. 
Добро пожаловать в Киберпанк.
+
0
Barmaley33
Barmaley33
2 жовтня 2019, 18:22
#
Так це зрада чи перемога для нас?
+
0
lika197
lika197
2 жовтня 2019, 13:07
#
Молодцы, Visa и Mastercard!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися