Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 жовтня 2019, 19:00

Головне за тиждень: дебати по Привату, 11 болючих питань про РРО та як змінити мобільного оператора

У Мінекономіки представили попередній макроекономічний прогноз, складений за оцінками експертів. Як наголошують у Мінекономіки, цей макроекономічний прогноз є не офіційним прогнозом уряду, а середньою оцінкою урядових та неурядових експертів.

Інфляція повернулась: ціни зросли на 0,7% за місяць

У вересні 2019 року ціни в України зросли на 0,7% проти серпня.

10 мільярдерів. Які українські банки цього року встигли заробити найбільший прибуток

Десять українських банків отримали більше мільярда гривень прибутку за 8 місяців 2019 року. За перші 8 місяців цього року вони сумарно заробили близько 44,3 мільярдів гривень. Це майже втричі більше, ніж за перші вісім місяців минулого року (15,4 млрд) і вдвоє більше ніж за весь 2018 рік (21,7 млрд), коли було встановлено «історичний рекорд».

8 жовтня Господарський суд Києва завершив розгляд зустрічного позову у справі про повернення акцій Приватбанку колишнім власникам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.

«Мінфін» продовжує розповідати про найбільш важливі питання на фінринку на своєму youtube каналі.

Чотири причини, через які нерезиденти можуть почати виводити гроші з ОВДП

Вкладення нерезидентів в українські ОВДП будуть вигідними навіть при курсі 28,5-29 грн. Про це в своєму блозі на «Мінфіні» написав головний експерт Ради НБУ Віталій Шапран.

11 болючих питань про РРО для ФОПів

Дискусія про касові апарати для ФОПів триває. Президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе пояснив «Мінфіну», що означатиме перехід на РРО для бізнесу.

У Зеленського пропонують не оподатковувати зарплату молоді

Депутат від партії «Слуга народу» зареєстрував законопроект №2250, яким пропонує звільнити роботодавців від сплати єдиного соцвнеску та податку на доходи за працівників молодше 27 років.

У Зеленського хочуть відмовитися від військового збору

10 жовтня 2019 року у Верховній Раді були зареєстровані два законопроекти, що передбачають скасування військового збору.

В Україні з'являться три платні дороги — Криклій

В Україні з'являться три платні дороги. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій. За планом у міністерства — Львів-Краковець, київська кільцева, Біла Церква-Київ.

Що потрібно знати, якщо ви збираєтесь змінити мобільного оператора

У травні 2019 року відбулася довгоочікувана подія — українцям дозволили змінювати мобільних операторів, зберігаючи при цьому свій старий номер. «Мінфін» протестував сервіс MNP (Mobile Number Portability). Ділимося досвідом з тими, хто тільки збирається змінити провайдера.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися