Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2019, 8:47

МВФ: Зростання світової економіки в 2019 році буде найповільнішим

Міжнародний валютний фонд очікує уповільнення темпів економічного зростання в країнах, що становлять 90% світового ВВП, в 2019 році. Про це заявила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва, пише Інтерфакс-Україна.

Міжнародний валютний фонд очікує уповільнення темпів економічного зростання в країнах, що становлять 90% світового ВВП, в 2019 році.
Фото: nv.ua

Прогноз МВФ

«В 2019 році ми очікуємо ослаблення економічного підйому в 90% світової економіки, і це масштабне уповільнення означає, що глобальне зростання в цьому році буде мінімальним з початку поточного десятиліття», — заявила Георгієва.

За її словами, МВФ знизить прогнози зростання світового ВВП на 2019 і 2020 роки в жовтневому огляді світової економіки, який буде опублікований наступного тижня.

Читайте також: Крісталіна Георгієва: економіці варто підготуватися до зниження

«Погіршення прогнозів відображає складну ситуацію. В США і Німеччині показники безробіття знаходяться на рекордно низьких рівнях. Однак у багатьох розвинених економіках, включаючи США, Японію і, особливо, єврозону, відзначається ослаблення економічної активності. У деяких з найбільших emerging markets, наприклад, в Індії і Бразилії, уповільнення зростання є ще більш серйозним», — заявила Георгієва.

Серед основних причин ослаблення глобального економічного підйому вона відзначила негативні наслідки торгових спорів.

Читайте також: Торгові війни США і Китаю: Наслідки для світової економіки

«Зростання світової торгівлі практично зупинилося. Через напруженість в торговельній сфері активність обробної промисловості та інвестицій у світі істотно ослабла. Існує серйозний ризик, що незабаром можуть бути порушені сфера послуг і споживання», — зазначила глава МВФ.

Читайте також: Лагард розповіла, чому світова економіка під загрозою

Невизначеність, пов'язана з ситуацією в торгівлі, а також з Brexit і геополітичними суперечками, стримує економічний потенціал.

«Навіть якщо зростання в 2020 році прискориться, нинішні тріщини можуть призвести до змін, які збережуться протягом покоління — розірвані ланцюжки поставок, ізольовані сектори торгівлі, цифрова „берлінська стіна“, яка змушує країни вибирати між технологічними системами», — заявила Георгієва.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися