Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2019, 13:33

Лагард розповіла, чому світова економіка під загрозою

Зростання світової економіки є «крихким» та перебуває під загрозою. Про це заявила Крістін Лагард, яка незабаром очолить Європейський центральний банк, передає Економічна правда.

Зростання світової економіки є «крихким» та перебуває під загрозою.
Фото: capital.ua

Що це значить

Лагард додала, що економічне зростання надто сильно залежить від дій світових центральних банків, у зв'язку з чим їхні рішення повинні бути передбачуваними.

Говорячи про такі загрози для світової економіки, як вихід Великобританії з Європейського союзу і торгові суперечності США і Китаю, Лагард зазначила, що вони «створені руками людини, і людина може їх виправити».

При цьому вона закликала владу світових держав приймати активнішу участь у вирішенні економічних проблем, замість того, щоб покладатися на центральні банки.

Читайте також: Торгові війни США і Китаю: Наслідки для світової економіки

«Я думаю, голови центральних банків зробили дуже багато», — сказала Лагард в інтерв'ю агентству France-Presse. Вона додала, що протягом багатьох років вони вважалися єдиними, хто здатний боротися з загрозами для економіки.

Лагард попередила, що втручання політиків у дії центробанків «не обертається нічим хорошим», водночас зазначивши, що «центробанки повинні виконувати роботу, яка їм доручена… вони повинні спиратися на факти та дані, щоб бути передбачуваними».

Що відомо

  • З липня 2011 року Лагард виконувала обов'язки директора-розпорядника МВФ, ставши першою жінкою на чолі цієї міжнародної фінансової організації. У лютому 2016 року її затвердили на другий термін на цій посаді.
  • На саміті ЄС Лагард була рекомендована на посаду глави ЄЦБ.
  • 16 липня вона опублікувала заяву, в якій повідомила про намір покинути МВФ 12 вересня.

Коментарі - 7

+
+38
lika197
lika197
20 вересня 2019, 13:59
#
Мировая огроза — это когда вся Европа, США должны слышать Саудовскую Арабию и Израиль, входить в торговую войну с Китаем, и принимать мигрантов из третьего мира!

Тут у нас больше всего студенты из Индии, потом из арабских стран и среднего востока, потом из Африки, потом из Китая. Спасибо, Порошенко, Коломойский, и Ротшильды за этот шаблон.

http://studyinukraine.gov.ua/en/life-in-ukraine/international-students-in-ukraine/
+
+15
Григорий П
Григорий П
20 вересня 2019, 23:17
#
У нас иностранные студенты учатся толпами еще с совка, причем здесь Порох?!
+
0
lika197
lika197
21 вересня 2019, 0:15
#
Их намного больше после по, и учитывая то, что мы потеряли территорию… Не видели ли Вы график на указанном сайте? Уже в 443 вузах иностранцы…
+
+4
Yris
Yris
20 вересня 2019, 14:39
#
Да, не спокойно в мире.

В США не хватает баксов, поскольку наштамповали облигаций и распихали по миру. Россия уже почти все бумажки вернула. Другие страны в раздумьях.
Продолжение следует.

https://kurs.com.ua/novost/131947-v-ssha-ne-hvataet-dollarov-u-bankov-konchilis-dengi/ 
+
0
Alexey P
Alexey P
20 вересня 2019, 17:02
#
Вы видимо не очень знакомы с принципом работы Fixed Income и Treasury Markets, раз такое пишите.
+
0
Yris
Yris
20 вересня 2019, 18:10
#
У трейдеров и держателей облигаций свои инструменты и способы получения дохода, не претендую.  Но США пережили биржевой крах в 1929 году, это факт, у многих был шок и потери.

 Мир меняется, облигации, как и доллар подкреплены только популярность во время заключения сделок (не золотом или сырьем).

Даже МВФ в прошлом году включил в корзину резервных валют юань, причем сразу 10%, а количество доллара уменьшил.

Я лишь констатирую факты.
+
0
QGS
QGS
20 вересня 2019, 14:59
#
И только в нас тихая гавань;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися