Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2019, 15:32

Крісталіна Георгієва: економіці варто підготуватися до зниження

Обрана на посаду голови МВФ уродженка Болгарії Крісталіна Георгієва сказала, що світовій економіці треба бути готовою до спаду, передає lblv.com, посилаючись на The Guardian.

У своєму виступі вона зазначила, що МВФ забезпечує стабільність економіки і фінансової сфери. Крісталіна Георгієва повідомила, що відчуває відповідальність за свою роботу, оскільки управління структурою світової важливості їй доручили в період уповільнення росту економіки, торгових конфліктів і максимального боргового показника багатьох великих держав.

Серед довгострокових цілей організації були названі питання нерівності, зміни клімату та новітні технологічні рішення.

Раніше новообрана голова МВФ обіймала посаду виконавчого директора The World Bank. Здійснювати свою діяльність в валютному фонді вона буде протягом п'яти років.

Крістін Лагард, яка раніше займала пост голови МВФ, привітала Крісталіну Георгієву з новою посадою. Очікується, що Лагард незабаром змінить Маріо Драгі на посту керівника ЄЦБ. Крістін Лагард раніше повідомляла, що найбільшою загрозою для світової економіки вважається торговий конфлікт між Пекіном і Вашингтоном.

Як повідомляє lblv.com, незабаром відбудеться щорічна нарада, організована групами The World Bank і МВФ. Тут зустрінуться міністри фінансів і керівники центробанків, щоб обговорити питання можливої ​​рецесії, торговельні відносини КНР і Сполучених Штатів, ризики зриву нафтопостачання через конфлікт на Близькому Сході, а також вирішити, як мінімізувати збиток від «жорсткого» Брексіта.

Єгор Ровніков, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін