Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2019, 17:54

Кабмін підтримав проект закону про протидію відмиванню доходів

Кабмін підтримав проект закону про запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Кабмін підтримав проект закону про запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
Фото: stockworld.com.ua

Що пропонує закон

Проект закону пропонує спростити процедури звітування про фінансові операції для суб’єктів первинного фінансового моніторингу (банків, страховиків, кредитних спілок, ломбардів, бірж, платіжних організацій та інших фінансових установ).

Розмір суми фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу, збільшується зі 150 до 400 тис грн, а кількість ознак таких операцій зменшується з 17 до 4.

Зазначається, що прийняття законопроєкту дозволить виконати одну з ключових умов для надання ЄС другого траншу макрофінансової допомоги розміром 500 млн євро в жовтні 2019 року.

Також він передбачає застосування ризик орієнтованого підходу при проведенні належної перевірки клієнтів, перехід до кейсового звітування про підозрілі операції (діяльність) та автоматизацію процесу надання інформації, а також збільшує термін для інформування спеціального уповноваженого органу про порогові операції з 3 до 5 робочих днів.

Проект закону деталізує механізм замороження активів та зупинення фінансових операцій, посилює вимоги до розкриття кінцевих бенефіціарних власників компаній, а також робить справедливішими санкції за порушення цих вимог.

Читайте також: Кримінальна відповідальність за фіктивне підприємництво офіційно скасована

Максимальний штраф складатиме 10 млн неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а не 1% суми зареєстрованого статутного капіталу, як було раніше.

Також проект закону вводить обов’язок для платіжних систем супроводжувати грошові перекази інформацією про платника та одержувача переказу; забезпечувати наявність та повноту інформації про платника та одержувача платежу; встановлювати запобіжні заходи, спрямовані на протидію маніпуляціям з грошима, одержаними від злочинів, та збиранню грошей чи майна для терористичних цілей.

Коментарі - 5

+
+46
bonv
bonv
25 вересня 2019, 18:23
#
Це дійсно боротьба збільшити з 150 до 400 тис?:) Дякую:))..
+
0
Італій .
Італій .
26 вересня 2019, 8:20
#
Умова ЕС™

Эта пугалка не столь популярна как Умова МВФ™, но тоже сойдёт
+
0
bonv
bonv
26 вересня 2019, 10:44
#
Дійсно боротьба:))..
+
0
matroskin
matroskin
27 вересня 2019, 23:17
#
Странно что не наоборот, ведь де-факто, основные преступники всегда были это те кто украл до 150 тыс, кто больше того обычно не замечали, однажды случайно поймали прокурора на взятке 500 тыс $, так его даже никакой суд судить не захотел, так за 5 лет и остался человек неподсудным, а вот поймавших его уволили в течении недели :)
+
0
AlphonseGabriel
AlphonseGabriel
26 вересня 2019, 9:14
#
Спасибо правительству за отмену уголовной ответственности на фиктивное предпринимательство и и увеличение пороговой суммы для уголовной ответственности за уклонение от уплаты налогов. Планирую создать свой законный конвертационный центр и больше не платить налоги. А это закон будет вишенкой на торте, с его помощью я смогу отмывать деньги от продажи наркотиков и оружия, ведь сумму мониторинга увеличат до 400тыс. И сократят перечень критериев оценки рисковых операций... А если это еще делать через УЖЕ законное фиктивное предприятие, то вообще это будет уже СУПЕР ЗАКОННО! СПАСИБО БОЛЬШОЕ!! Ваш Al Capone...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися