Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2019, 19:08

На одержувачів держвиплат чекає тотальна перевірка

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує провести верифікацію і моніторинг державних виплат, що передбачає тотальні перевірки отримувачів пільг та субсидій. Про це йдеться в поданому ним законопроекті, передають Букви.

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує провести верифікацію і моніторинг державних виплат, що передбачає тотальні перевірки отримувачів пільг та субсидій.
Фото: ternopil.te.ua

Суть законопроекту

У законопроекті запропоновано доручити чиновникам за допомогою автоматичної бази перевірити всіх, хто отримує допомогу від держави. Перевірка відбуватиметься в три етапи.

До єдиної бази потрапить інформація про кожного українця, який отримує допомогу від держави. Базу регулярно поповнюватимуть новою інформацією.

У разі якщо буде виявлено порушення, громадянина змусять повернути до державного бюджету ту суму грошей, яку йому було виплачено незаконно. Проте це рішення також можна буде оскаржити через суд.

Читайте також: Монетизовані субсидії тепер видають 38 банків

Документ також передбачає, що чиновники зможуть отримати інформацію навіть про залишок коштів на банківському рахунку пільговика.

Чиї виплати перевірятимуть

Під перевірку, зокрема, потраплять українці, які отримують:

  • пенсію, пільги, субсидію, стипендію;
  • грошову виплату з державного бюджету;
  • грошову виплату з місцевого бюджету, Пенсійного фонду або Фонду соціального страхування.

Інформація про кожну людину потрапить в єдину систему, і фахівці вивчатимуть її матеріальне становище.

Читайте також: У «Нафтогазі» розповіли, скільки українців вже закупили газ за літньою ціною

Якщо знайдуть порушення, відповідальні передадуть інформацію органу, який проводить виплату. Після цього знову перевіряється інформація і ухвалюється рішення про те, чи справді гроші платили незаконно.

Що відомо

  • З 1 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі — готівкова і безготівкова.
  • Представник президента в Кабміні Андрій Герус раніше заявляв про плани Офісу президента розширити кількість отримувачів субсидій.

Коментарі - 12

+
+76
bonv
bonv
6 вересня 2019, 19:26
#
Ретельно перевіряти тих хто отримує щоб розширити кількість тих хто буде отримувати?:)))
+
+14
Bischof
Bischof
6 вересня 2019, 19:39
#
Одно из немногих нормальных решений от новой власти, после всех этих безумных налоговых инициатив. Если уж мы из своих налогов содержим бюджетников в таком количестве (когда средний фискальный процент ВВП в Украине чуть ли не под 50%), то хотя бы не мешало бы провести их ревизию, чтобы внезапно там не оказались те, кто совсем не нуждается в этих выплатах.
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
7 вересня 2019, 5:25
#
Как бы в процессе ревизии не выйти на себя.
+
+41
irakez
irakez
6 вересня 2019, 20:35
#
Обалдеть. Просто вернуть, что было получено. Это же беспроигрышная лотерея. Не поймают — хорошо, поймают — просто верни, что получил и вернись в исходную позицию. Терять получается нечего. А можно даже заработать, бесплатно попользовавшись этими деньгами.

В минусе только налогоплательщики, которые задаром покормят пару сотен чиновников, которые занимаются проверками.
+
0
CRI
CRI
6 вересня 2019, 22:18
#
Пару сотень? мо і більше, і це може перетворитися на середньовічне полювання на відьом
+
+36
Григорий П
Григорий П
7 вересня 2019, 0:30
#
Это тысячи чиновников...проще сделать «безусловные выплаты», при этом расходы на администрирование упадут до 0 грн

"Идея безусловного дохода состоит в том, чтобы разорвать связь между занятостью и благосостоянием. Сторонники считают, что большинство жителей все равно продолжит работать, но по призванию, а не исключительно исходя из финансовых побуждений. Кроме того, безусловный доход рассматривают в качестве средства экономии на администрировании многочисленных льгот финансового необеспеченной части населения — заменить множество дотаций и субсидий фиксированной суммой соцпомощи.
Сторонниками безусловного базового дохода выступают такие известные люди, как Илон Маск, Марк Цукерберг, Билл Гейтс и Ричард Брэнсон и другие."
+
0
Toxa David
Toxa David
7 вересня 2019, 13:28
#
Это миллионы чиновников. На одного получающего будет три проверяющих в разных организациях. У нас только субсидию по оплате ЖКХ получает 2 мил. 171тыс. семей. А остальных льготников сколько? Какое поле для коррупции.
+
0
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
9 вересня 2019, 11:28
#
И это вы ещё не посчитали, сколько проверяющих надо будет на каждого проверяющего.
+
+4
MykolaA
MykolaA
7 вересня 2019, 14:27
#
«Какое поле для коррупции.» — думаю, что все не так, Единая база льготников, все делает программа.
«Даже остатки по счетам». По ИНН подтягиваются все траты клиента. Прикинуться неимущим будет сложно.
Даже популярную торговлю с карты физ.лица легко отследить.
+
0
Toxa David
Toxa David
8 вересня 2019, 9:46
#
Зато решение какую цифру вводить в базу или обратить внимание на подтянувшуюся цифру или пусть продолжает мигать красным или стереть строку с базы принимает человек (чиновник).
+
+4
SAndreyS
SAndreyS
7 вересня 2019, 16:10
#
- Говорят субсидии придется вернуть;
- Вот же, блин, я на них уже iphone 10 купил;
+
0
mysko
mysko
20 жовтня 2019, 2:47
#
Пенсія — це не соціальна допомога!!! Що за ідіоти там сидять! Пенсія- це повернення податків, які людина сплачувала впродовж життя, і якими користувалась держава, поки людина була працездатною. Просто скасувати пенсію пенсіонерам, які, наприклад, мали ще якісь доходи, неможливо. Гетьманцев, ви збираєтесь бабусь, які десь підпрацьовували, можливо, налегально, щоб вижити на 1500 тисячі, чи отримували гроші від дітей, лишити пенсій????? Тільки спробуйте якусь пенсію таким пенсіонерам забрати, дізнаєтесь що таке людський гнів. До такого ще ніхто не додумувався. А головне, щоб перевірити кожного пенсіонера, це ж які зусилля треба, скільки витрат з держбюджету, щоб перевірити всі надходження пенсіонера по різних банках! Нема де гроші діти? Та якщо пенсіонери підпрацьовують, хай нелегально, чи отримують допомогу від дітей, то це не від солодкого життя. А від бідності! Якого дідька пенсія в цього списку? Так, субсидію можна перевірити і скасувати, якщо є нелегально доходию погоджуюсь. Але ж не пенсію!!! Чи ви просто хочете поскасовувати пенсії, щоб зменшити витрати? Ну такої ганьби ще ніхто не робив! На смітнику опинитесь!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися