Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2019, 12:42

Депутати фінкомітету Ради програли вибори

Згідно з оперативними результатами парламентських виборів дуже мало представників фінансового ринку пройшли в парламент. Про це пише finclub.

Згідно з оперативними результатами парламентських виборів дуже мало представників фінансового ринку пройшли в парламент.
Фото: eurointegration.com.ua

Що відомо

Нинішній склад комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Верховної Ради майже в повному складі залишається за бортом нового парламенту IX скликання. Вони переважно балотувалися як самовисуванці, а переможцями в їхніх округах ставали маловідомі особи від «Слуги народу».

Парламентські стіни залишають Михайло Довбенко, Руслан Демчак, Олександр Жолобецький, Павло Різаненко, Віктор Романюк, Максим Поляков, Сергій Рибалка, Олег Лаврик, Іван Фурсін, Леонід Клімов і Денис Дзензерський, який навіть не балотувався.

Наприклад, Максим Поляков програв боротьбу на окрузі № 101 в Кіровоградській області Юрію Кузбиту від «Слуги народу». Відомо, що у 2014-2015 роки Юрій Кузбит був членом наглядової ради КГ Банку. Цей банк з 2016 року ліквідується за операції з «брудними» грошима, але через судові рішення про незаконність ліквідації банку ФГВФО втратив над ним контроль.

У новий парламент проходить тільки нинішній член комітету Юрій Солод. Він набрав 47% голосів виборців на окрузі № 47 у Донецькій області як представник Опозиційної платформи – За Життя».

Читайте також: Експерт розповів, чи зміниться курс долара після виборів

«Слуга народу» проводить до парламенту екс-ендиректора Української федерації страхування Галину Третьякову під № 54. Андрій Дубецький, який очолює ГО «Биткоин Фонд України», займає 93-ю позицію, а 21-е місце у фахівця з розвитку приватного сектору Світового банку Дениса Малюськи.

У парламент за списком партії «Батьківщина» під № 14 проходить Костянтин Бондарєв, контролер ліквідованого банку «Велес».

Читайте також: Бізнес назвав 8 пріоритетів для новообраного парламенту

Від партії «Опозиційна платформа — За Життя» під № 32 у депутати проходить радник голови правління СК «Українська страхова група» Олексій Пузанов.

Віце-прем'єр Степан Кубів проходить під № 12 списку партії «Європейська солідарність». Він очолював Нацбанк з 24 лютого по 19 червня 2014 року, коли НБУ видав банкам 63 млрд грн рефінансування.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
23 липня 2019, 13:10
#
Тепер забудовники зе-команди рулять і аграрії:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися