Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2019, 15:49

Експерт розповів, чи зміниться курс долара після виборів

Президентські й парламентські вибори на ситуацію з курсом впливають мінімально, заявив економіст Андрій Новак, передає Уніан.

Президентські й парламентські вибори на ситуацію з курсом впливають мінімально, заявив економіст Андрій Новак, передає Уніан.
Фото: focus.ua

«Тому що як до президентських виборів були різні очікування, так і після, але вони не виправдалися. Були невеликі коливання гривні, і більше в бік зміцнення, ніж девальвації», — наголосив економіст.

Він пояснив, що на валютному ринку відбуваються звичайні процеси – курс трохи зміцнюється, потім іде девальвація. «Але амплітуда цих коливань у межах звичайних щоденних торгів на міжбанку, що потім відображається на готівковому курсі. І після парламентських виборів я не очікую особливих стрибків курсу гривні, для цього немає вагомих економічних і фінансових основ.

Читайте також: ВВП-варанти України подорожчали до історичного максимуму

Новообраний президент разом зі своєю командою заявив, що співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ) буде продовжуватися — ніяких різких рухів Україна не робитиме.

З боку МВФ так само пролунали сигнали, тобто як мінімум буде завершена діюча програма фінансової допомоги stand by. А після цього ітиметься про нову програму. Співпраця продовжиться, переконаний експерт.

За його словами, особливих фінансових зривів не передбачається, тому підстав для несподіванок на валютному ринку немає.

 Замовити торговий рахунок від Weltrade

»Але, звичайно, багато чого залежатиме від того, як поведе себе новий уряд, сформований після парламентських виборів. А також — якою буде політика Нацбанку, чи буде там змінюватися керівництво. Але думаю, що ніяких різких кроків не очікується", — додав Новак.

Читайте також: Мінфін восени може знову розмістити євробонди на $1 млрд — НБУ

Нагадаємо, за словами голови Нацбанку Якова Смолія, політична невизначеність не вплинула на валютний ринок України, і курс гривні формується винятково під впливом ринкового попиту та пропозиції.

Чинниками зміцнення гривні останнім часом він назвав сприятливі умови для українського експорту, приплив інвестицій він нерезидентів у боргові папери України, в результаті чого зросла пропозиція валюти на ринку.

Раніше повідомлялося, що держбюджет України на 2019 рік заснований на прогнозному показнику курсу гривні до долара США до кінця 2019 року на рівні 29,4 грн/дол.

Згідно з результатами опитування, проведеного Нацбанком, протягом наступних 12 місяців бізнес очікує курс на рівні 28,82 грн/дол.

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
22 липня 2019, 16:21
#
15−19 июля Национальный банк Украины купил на межбанковском валютном рынке  только $40 млн
+
0
squeez
squeez
22 липня 2019, 18:32
#
Да, предыдущую программу довыполнять бы для начала, а потом и про новую поговорим, надеемся на лучшее
+
0
bonv
bonv
22 липня 2019, 18:54
#
Бакс по 23 чи 32?:)
+
0
squeez
squeez
25 липня 2019, 22:01
#
Ну вы же лучше меня шарите , я работаю в СХ сфере. Но то что с этими бондами, это как зажим пружины, нужно будет и бюджет «довыполнить» и электорату гривен «насыпать» чтобы увидели что эпоха бедности закончилась, просто это все фигня полнейшая, все зависит от курса в Украине, сюда сразу падает логистика, топливо, газ, электрика повышается цена в таком порядке и растут цены на продукты сходу же, вон как хлеб за 2018 год - вырос на 20%, даже чуть больше и это просто хлеб, которого в Украине производится....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися