Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2019, 18:28

Бізнес назвав 8 пріоритетів для новообраного парламенту

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) закликала новообрану ВР звернути увагу на вісім пріоритетів, врегулювання яких створить більш якісні умови для роботи бізнесу і поліпшить інвестиційний клімат в Україні. Про це пише ЕП.

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) закликала новообрану ВР звернути увагу на вісім пріоритетів, врегулювання яких створить більш якісні умови для роботи бізнесу і поліпшить інвестиційний клімат в Україні.
Фото: apostrophe.ua

Пріоритети бізнесу

  • Серед цих пріоритетів протидія тіньовій економіці, продовження гармонізації законодавства України з нормами Євросоюзу, податкове регулювання, митниця, інфраструктура, нові технології, людські та природні ресурси.

Що пропонують

Для протидії тіньовій економіці в асоціації вважають доцільною тотальну фіскалізацію, а також впровадження новітніх технологій РРО, захист прав інтелектуальної власності, підвищення відповідальності за невидачу фіскальних чеків, популяризацію безготівкових розрахунків, діджиталізацію процесів комунікації між бізнесом і владою, створення цивілізованого ринку електронної комерції, боротьбу з фальсифікатом, зокрема харчових продуктів.

У межах гармонізації законодавства України з нормами ЄС в асоціації рекомендують врегулювати питання ринкового нагляду, запровадити європейський спосіб поводження з відходами, а також не допустити фактичного скасування захисту прав інтелектуальної власності для засобів захисту рослин за допомогою впровадження механізму так званого «експериментального виключення».

Читайте також: Зеленський скасував «драконівські штрафи» за порушення касової дисципліни

У контексті доступу до новітніх технологій, на думку асоціації, слід надати доступ українським аграріям до найсучасніших технологій захисту врожаю, а також скасувати деякі обмеження щодо клінічних випробувань, декриміналізувати клінічні дослідження.

Для прискорення проходження митного оформлення вантажів в експортно-імпортних операціях пропонують поряд з «єдиним вікном» забезпечити функціонування інституту уповноваженого економічного оператора та впроваджувати нову комп'ютеризовану систему транзиту.

Для зниження фіскального тиску на бізнес рекомендують скасувати штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкової накладної, штрафів за самостійне уточнення звітів про контрольованих операціях, але при цьому повернути «старі» суми ПДВ, сформовані до 1 січня 2016 року.

У межах розвитку інфраструктури асоціація пропонує для залучення приватних інвестицій у сферу логістики ввести одну з найпоширеніших форм державно-приватного партнерства у світі – концесію і одночасно створити Комісію з питань регулювання транспорту.

Читайте також: Бізнес очікує долар по 29,32 гривні

У контексті розвитку людських ресурсів в асоціації рекомендують прийняти більш сучасний трудовий кодекс, а також врегулювати питання працевлаштування іноземців.

У напрямі розвитку природних ресурсів асоціація рекомендує запровадити національну лісову політику, а також розробити новий кодекс про надра та запустити цивілізовану систему ринкових відносин із земельними ресурсами.

«Це далеко не вичерпний перелік пропозицій, адже багато ще треба зробити в контексті боротьби з корупцією, реформи судової гілки влади і правоохоронних органів. Тому сподіваємося, що новообрана Верховна Рада прислухається до голосу прозорого та законослухняного бізнесу і вже з перших днів роботи почне ефективно взаємодіяти з його представниками», — зазначили в ЄБА.

Коментарі - 4

+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 липня 2019, 18:37
#
...гармонизации законодательства Украины с нормами ЕС.. закон можно написать любой!!! А алгоритм выполнения , надзор за выполнением, ручное управление ( постановами ) в угоду требований обстоятельств - это уже другое! Все упирается в следующее - Законодатель написал, а Исполнитель делает что хочет! Могу предсказать с вероятностью 99% ( основываясь на прошлом ) ни какой интеграции не будет!!! Ни кто не откажется от «потоков» и взяток!!!
+
+18
bonv
bonv
22 липня 2019, 18:45
#
У бізнесу свої сподівання а у політиків свої плани подоїти бізнес:)...
+
0
PetrLund
PetrLund
23 липня 2019, 9:59
#
Какая-то прибитая ассоциация: сначала у них фискализация, а потом снижение фискального давления на бизнес. Они там порядки не перепутали?
+
0
huliolopez
huliolopez
23 липня 2019, 10:08
#
Тим часом зе-покращеня, в Україні з'явився новий орган, який перевіряє якість використання інвестицій.
«СБУ обвинувачує менеджмент »ArcelorMittal Кривий Ріг« у недбалому використанні інвестицій» https://ua.interfax.com.ua/news/economic/602679.html
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися