Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 травня 2019, 10:40

Чому Коломойський не має права на 2 мільярди за Приватбанк — думка

Екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський не має права на $2 млрд за націоналізований банк, навіть якщо все, що він каже було б правдою (але не є). Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Ради НБУ Тимофій Милованов. 

Екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський не має права на $2 млрд за націоналізований банк, навіть якщо все, що він каже було б правдою (але не є).
Фото: ua.korrespondent.net

За його словами, Коломойський визнає, що Приват неможливо було утримувати і потрібно було закривати або націоналізувати. По суті, він каже: «Хочете банк ок, але поверніть нам 2 млрд, які ми вклали в Приватбанк».

«На перший погляд здається справедливим. Дійсно, поверніть нам наші інвестиції і забирайте банк собі», — зазначає Милованов. Для того щоб зрозуміти, де тут обман, він порівнює ситуацію з покупкою машини.

Читайте такожИгорь Коломойський: Я подам позов до Петра Порошенко

«Я купив машину. Нову. За 10 тис доларів. Я їздив в на цій машині 10 років, ремонтував, вкладав додаткові гроші — ще 5 тисяч доларів. Тобто, мої загальні інвестиції склали 15 тисяч. Тепер я попав в аварію, машина не варта нічого, їздити на ній більше не можна бо вона створює небезпеку на дорозі, і її в мене відібрала поліція. Поліція ще мене оштрафувала за порушення правил і я винен за збитки що я зробив під час аварії. Моя позиція — «хочете машину, забирайте, але поверніть мені 15 тисяч моїх інвестицій». Це позиція Коломойського. Збитки віддавати він не погоджується, а натомість вимагає повернути всі свої витрати на банк», — пише заступник голови Ради НБУ.

Читайте також: 30 днів на роздуми: Сценарії розвитку подій навколо Приватбанку

Нагадаємо, що Напередодні президентських виборів в Україні Окружний адміністративний суд Києва визнав націоналізацію Приватбанку незаконною. Слідом за цим рішенням з'явилося ще кілька — всі на користь екс-власників Привату. Більш того, за інформацією ЗМІ, Ігор Коломойський подав 5 нових позовів до Господарського суду Києва до НБУ і Приватбанку.

Національний банк подав апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва. Апеляційний адміністративний суд планує її розглянути 13 травня. 

Читайте також: У Коломойського не вистачить грошей на Приватбанк

Коментарі - 8

+
+38
AleksandrBank
AleksandrBank
7 травня 2019, 11:04
#
Прикольный пример )
+
+15
Andrey DNK
Andrey DNK
7 травня 2019, 12:16
#
Да) прикольный, но взят с потолка) хотя им что-то говорит надо, вот и придумывают)
+
0
Zhmunya
Zhmunya
7 травня 2019, 13:13
#
Манипулятивный пример.
Машина в отличи от бизнеса теряет 20% стоимости при выезде из салона, а текущие расходы на машину это не инвестиции, которые капитализируются.
Если машина не используется для ведения бизнеса, то это не актив, а средство передвижения.
+
+10
AleksandrBank
AleksandrBank
7 травня 2019, 14:09
#
Если банк убивать или выводить деньги - то это как тот автомобиль. Через 10-15 лет уже хлам, хотя внешне может и нормально выглядит.
+
0
Andrey DNK
Andrey DNK
7 травня 2019, 15:13
#
Тут корректней провести сравнение с производителем авто, а не с просто машиной.
+
+15
Olezhechka
Olezhechka
7 травня 2019, 11:08
#
Похоже на истерику уже
+
+15
semenvekselberg
semenvekselberg
7 травня 2019, 11:10
#
— Сколько было потрачено на геополитическую привязку страны?
— Пять миллиардов USD.
— Сколько хотят получить обратно в случае провала оной?
— Пять миллиардов USD (примерная стоимость национализации).
Поэтому, если Коломойскому вернут приват, то всё вернётся на изначальную позицию (5 млрд. у нас уже отобрали при национализации). В случае компенсации ему за «ошибку» фемиды, мы просто узнаем рыночную (реальную) стоимость привата, и всё опять же вернётся на изначальную позицию.
Так что всё намного проще, чем может показаться с первого взгляда…
+
+10
Andrey M
Andrey M
7 травня 2019, 15:02
#
Балабол, лучше раскажи сколько лет ты долги не отдаешь
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися