Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 травня 2019, 12:46

Суд відмовив Нацбанку у знятті арешту з активів Коломойського

Київський апеляційний суд відмовив Національному банку в знятті арешту з активів компаній, пов'язаних з колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським. Про це пише Finbalance з посиланням на дані судового реєстру.

Київський апеляційний суд відмовив Національному банку в знятті арешту з активів компаній, пов'язаних з колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським.
Фото: finance.liga.net

Що це означає

Суд зберіг арешт активів, накладений Печерським райсудом Києва в лютому.

Йдеться про зерновий термінал Бориваж, завод Біола, офісну будівлю телеканалу 1+1, літака Boeing 767-300, земельних ділянок в Буковелі та в Одеській області, а також іншої численної нерухомості, яку передали екс-акціонери Привату в іпотеку / заставу для НБУ як забезпечення боргів банку з рефінансування.

У ході судового процесу НБУ наполягав, що лютневий арешт «приватівських» активів підлягає скасуванню, з огляду на що Печерський райсуд Києва в 2017 році вже накладав арешт на те саме майно.

Читайте також: НБУ відсудив у Коломойського нерухомість у Дніпрі

Також в НБУ заявляли, що повторний арешт спірних активів Коломойського не дозволяє задовольнити вимоги Нацбанку за рахунок застави.

Нагадаємо, 22 березня в рамках справи про виведення з Приватбанку 19 млрд грн рефінансування, залученого від НБУ до націоналізації, був знову заарештований ряд активів «приватівських» структур. Нацбанк заявляв про намір оскаржити арешт.

Читайте також: У Коломойського не вистачить грошей на Приватбанк (думка)

Також нагадаємо, що 18 квітня Окружний адмінсуд Києва, вивчаючи справу майже 2 роки, визнав незаконною націоналізацію Привату за позовом Коломойського до НБУ, Кабміну, Фонду гарантування вкладів фізосіб і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Розгляд судом апеляції Нацбанку призначено на 13 травня.

Коментарі - 2

+
+41
magkiev
magkiev
6 травня 2019, 13:29
#
В нормальных странах олигархов,«заработавших» сколько имущества нет.Теперь один из них убежавши с Украины, нанял адвокатов чтоб вернуть «заработанное».
+
0
Павел Давыдов
Павел Давыдов
12 травня 2019, 18:38
#
Страна  пока  идиотам  принадлежит,  ничего  не  меняется.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися