Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 квітня 2019, 16:11

Експерти назвали ключові загрози зростання світової економіки

Торгові війни і держборг негативно впливають на економіку багатьох країн. Про це йдеться в результатах спільного дослідження експертів The Financial Times і аналітичного центру Brookings, пише ubr.

Торгові війни і держборг негативно впливають на економіку багатьох країн.
Фото: dsnews.ua

У звіті The Financial Times звернули увагу на тривожне уповільнення економічного зростання по всьому світу. Однак експерти поки не говорять про рецесію.

Найбільше їх турбує геополітична невизначеність і торгові війни, які частішають і загострюються. В першу чергу, звичайно ж, між США і Китаєм, які впливають не тільки на ці дві країни, але також на Європу та інші континенти.

Крім того, вони звертають увагу і на проблему з держборгом, яка особливо гостро відчувається в США.

Аналітики звернули увагу на те, що ставки по тримісячних казначейських зобов'язаннях наблизилися до прибутковості 10-річних паперів. Ця аномалія може стати причиною рецесії американської економіки.

У Європі справи йдуть не набагато краще. Тут сповільнюється розвиток німецької економіки, яка є двигуном єврозони.

Так, влада Німеччини в 2019 році погіршила свій прогноз по ВВП з 1,8% до 1,1%, а Єврокомісія — з 1,8% до 1,1%. Прогноз європейської економіки на цей рік було зменшено з 1,9% до 1,3%.

Три основні загрози світовому економічному зростанню:

  • втрата імпульсу зростання розвиненими економіками, яка виллється в скорочення товарних потоків між країнами;
  • скорочення споживання і погіршення бізнес-клімату, що зазвичай виливається в зменшення виробництва і зниження інвестицій;
  • геополітичні ризики і зростання популізму.

Коментарі - 8

+
+15
bonv
bonv
8 квітня 2019, 16:19
#
В Україні справи йдуть набагато краще…
+
+30
semenvekselberg
semenvekselberg
8 квітня 2019, 19:09
#
Почему же тогда за диючего президента в первом туре проголосовало менее 16% избирателей??? Это ли не индикатор?
Ха-ха, набагато краще…
+
+40
bonv
bonv
8 квітня 2019, 22:49
#
Можливо тому що люди хочуть все і одразу? Ріст ВВП 3,3%
+
+10
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
9 квітня 2019, 9:57
#
Цілком погоджуся. Метою уряду повинно стати саме зменшення частки боргу, стабільне зростання ВВП, саме стабільне, а не рік +10%, рік — 8%. Не можна почати з добробуту населення. Це як студент, який після закінчення ВУЗу не має ні грошей, ні досвіду, але маючи розум потихеньку досягає і одного й іншого. Звичайно, є метод стимулювання економіки, коли друкують гроші, щоб дати імпульс споживання і далі виробництву і далі соціальним стандартам, але з однією умовою, ці гроші мають піти на ринок, а наш народ піде купить доллари, сколихне інфляцію та девальвацію і знову буде нити, що погано живемо. Тому для нас підходить зворотній шлях, спочатку макроекономічні показники мають піти догори, потім соціалка.
Чому народ не проголосував за Порошенка? Тому що хоче мати все і зразу. Жінка з косою тупо обіцяла, не маючи нічого за душею вона дасть усім (пообіцяти не факт виконати), слава Богу, не пройшла. Зеленський не обіцяв, але народ вже наобіцяний. Думаємо, нова людина, нові погляди, нова команда, коротше, буде як у кіно. Дав би Бог. Але у нього є така сама проблема. Як кажуть москалі, ДЄНЄГ НЄТ… І чого б ви всі не очікували, і високих зарплат, і класних умов для бізнесу… Все це потребує часу та консолідації влади, націленої на результат. По факту отримаємо ВР — сама по собі, новий слуга народу сам по собі… Лебідь, рак та щука. А через 5 років жінка з косою вийде і скаже, я Вам прапанувала реальний іканамічний курс, а ви вибрали… І все почнеться спочатку.
+
0
bonv
bonv
9 квітня 2019, 11:51
#
Премьер-министр Владимир Гройсман считает стратегической целью правительства дальнейшее снижение доли государственного долга Украины относительно ВВП.
Ориентир – снижение доли госдолга до 50,5% в 2019 году и до 41,4% в последующие годы, а также максимальное использование «дешевых и длинных» заимствований.
+
0
irakez
irakez
9 квітня 2019, 12:19
#
В бывшей ГФС, а ныне налоговой и таможне, крутятся схемы на миллиарды гривен. Деньги есть, но только вы правы, в экономику они не попадают. А закопаны в банках по огородам.
+
0
bonv
bonv
9 квітня 2019, 12:20
#
Україна увійшла в топ-5 експортерів до ЄС та топ-10 світових експортерів. Їсти люди хочуть завжди…
+
0
bonv
bonv
9 квітня 2019, 12:21
#
На розвиток фермерства у 2019 виділили 5,9 млрд грн
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися