Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 березня 2019, 13:10

До України їде «податковий інспектор без кордонів»

Мінфін і ДФС запросили іноземного фахівця з питань трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Джанет Фаррелл. Вона допоможе розв'язувати питання міжнародного оподаткування. Про це йдеться в повідомленні Мінфіну в Facebook.

Мінфін і ДФС запросили іноземного фахівця з питань трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Джанет Фаррелл.
Фото: nbnews.com.ua

Що це означає

  • Запрошений фахівець працюватиме в межах спільної ініціативи OECD і UNDP Ukraine / ПРООН в Україні - «Податкові інспектори без кордонів».

«Джанет Фаррелл допоможе ДФС розібрати складні кейси та надасть рекомендації з питань трансфертного ціноутворення. Зазначимо, що вся інформація, надана інспектору, знеособлена, тобто немає жодного порушення правил конфіденційності інформації», - ідеться в повідомленні.

У міністерстві вважають, що «податкові інспектори без кордонів» допоможуть впровадити в Україні кращі світові практики аналізу і аудиту контрольованих операцій. І це стане дієвим засобом боротьби з ухиленням від сплати податків і наповнення держбюджету.

Читайте також: Рада затвердила конвенцію MLI щодо оподаткування

«Це також допоможе українським податковим аудиторам підвищити кваліфікацію у сфері міжнародного оподаткування та якісно реагувати на виклики розмиття податкової бази, що важливо для виконання міжнародних зобов'язань України в межах реалізації Плану дій BEPS», - зазначив заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що в структурі ДФС створено Департамент трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування, який об'єднав профільних фахівців з різних підрозділів контролювальних органів.

Коментарі - 1

+
+15
bonv
bonv
6 березня 2019, 14:38
#
Боротьба з наповненням держбюджету посилюється…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися