Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2018, 19:22

Найголовніше за тиждень: Податок на нерухомість, «Діра» в держбюджеті, PayPal, арешт рахунків «Укргазвидобування» і євробляхи

«Зайві» квадрати: як заплатити податок на нерухомість

До 1 вересня українці повинні заплатити податок на нерухомість. Рішення-повідомлення з нарахованою за квадратні метри сумою податкова розсилала до 1 липня. Правда, отримали їх далеко не всі. Теоретично це звільняє від штрафу за несплату. Але чи так це на практиці?

НБУ: платіжний баланс зведено з дефіцитом — 170 мільйонів

Платіжний баланс у липні зведено з незначним дефіцитом – 170 мільйонів доларів. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

«Діра» в держбюджеті збільшилася до 13,4 мільярда гривень

Дефіцит держбюджету України за підсумками січня-липня 2018 року становив 13,4 мільярда гривень, тоді як в минулому році держбюджет за цей період був зведений з профіцитом 27 мільярдів гривень.

В Україні викрили масштабну шахрайську фінансову біржу. Фото

Співробітники кіберполіції викрили організаторів масштабної шахрайської онлайн-фінансової біржі. Про це повідомив начальник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.

Мотобум: Чому в Україні рекордно зростають продажі мотоциклів

Українці скуповують і дешеві китайські моделі, і мотоцикли за $50 тис., і техніку на євробляхах. За даними компанії Autoconsulting, в першому півріччі продажі нової мототехніки в нашій країні побили всі рекорди — було реалізовано майже 8,8 тис. шт. Це на 70,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

$3 тис. на добу: PayPal анонсував перекази для українців

Перекази можливі через дочірню компанію Xoom. 29 серпня керуючий партнер Creative Quarter Ілля Кенігштейн повідомив у соцмережах, що PayPal включив можливість транскордонних переказів для України. Щоправда, є нюанси.

У законопроекті про легалізацію євроблях з'явилися скандальні поправки

Активісти, що представляють інтереси євробляхерів (а це перш за все громадська організація «АвтоЄвроСила»), обзаводяться своїми людьми у Верховній Раді. Як стверджують в компанії AUTO-Consulting, власники авто на єврономерах цього літа провели системну роботу з депутатами і готуються восени до масових акцій у Києві.

Українці без лічильників газу не отримають субсидії

Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою з 1 жовтня 2018 року скасовуються пільги і субсидії тим споживачам, які не встановили лічильники газу. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 22 серпня.

Кому і на скільки банки зможуть підвищити ставку за кредитом

На початку липня депутати проголосували за закон про відновлення кредитування. Банкіри чекають його з нетерпінням, позичальники — з тривогою. З набранням чинності закону їх положення може стати ще більш уразливим.

Україна отримає додатково 78 мільйонів доларів від США

Кабмін підписав додаткові угоди до Угоди щодо виконання завдання в сфері розвитку між урядом України та США від 17 вересня 2014 року. Україна отримає майже 78 млн доларів.

Несподівано. Банкам знадобилася валюта

Серпень приніс зміни на ринок депозитів. За останні 2 тижні темпи зростання ставок за вкладами у валюті обігнали депозити в гривні.

У працюючих пенсіонерів збережуться пенсії — Мінсоцполітики

Після проведення пенсійної реформи працюючим пенсіонерам не доведеться вибирати між пенсією і заробітною платою. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Інвестиції в нерухомість: сім разів відміряй

Як не попастися на вудку недобросовісного забудовника, «Мінфіну» розповіла юрист практики корпоративного права АО Juscutum Альона Оленич.

Рахунки «Укргазвидобування» арештовані

«Ухвалено рішення про примусове стягнення з «Укргазвидобування» понад 261 млн грн у зв’язку із порушенням ТОВ «Карпатигаз», як оператором за договором спільної діяльності (СД), своїх зобов’язань за договором лізингу перед ТОВ «Центр фінансового лізингу», — йдеться в повідомленні компанії.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися