Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 грудня 2017, 20:01

Найголовніше за тиждень: рейтинг нерухомості, арешт активів Коломойського і перемога «Нафтогазу»

«Мінфін» публікує рейтинг забудовників передмістя Києва. Для дослідження ми вибрали ті населені пункти, які знаходяться відразу за межею Києва. По суті, це ті місця, куди легко дістатися громадським транспортом з самого ранку до півночі, де інфраструктура майже нічим не відрізняється від київської.

«Нафтогаз» виграв арбітраж проти «Газпрому»

Сьогодні трибунал при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольму повністю відхилив вимоги ПАТ «Газпром» за положенням «бери або плати» на суму $56 млрд за 2009-2017 роки.

Чи варто зараз продавати долар

Незважаючи на зусилля Нацбанку, гривня продовжила девальвувати.

За цей тиждень долар на міжбанку виріс на 23 копійки — з 27,71/27,74 гривень на ранок понеділка до 27,94/27,965 на кінець п'ятниці.

Тиждень української моди в Лондонському суді

Євро у відмінній формі, зато біткоін падає. НБУ так і не отримав нового голову. Інвестори передчувають швидкі виплати за українськими варрантами. Лондонський суд заарештував активи Коломойського і Боголюбова на $2,5 млрд.

Що буде зі ставками за депозитами в 2018 році

2017-й — рік падіння ставок за вкладами фізичних осіб. Навіть попри підвищення Нацбанком облікової ставки в кінці року, банки продовжують знижувати прибутковість депозитів. Зупинятися в наступному році вони не збираються.

19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського та Боголюбова, та шістьох компаній, які їм ймовірно належать або знаходяться під їхнім контролем. Коломойський вже прокоментував арешт активів.

Скільки коштують квартири в Київській області

Дані моніторингу показали, що найактивніше забудовується Ірпінь. І саме в цьому місті ціни на житло в новобудах — найвищі серед усіх передмість Києва. Найбільш лояльним до покупця за показником «ціна-якість» стало місто Бровари.

«Таємниці» проблемної заборгованості українських банків

Якщо брати офіційну статистику НБУ, то на 1 листопада 2017 року частка непрацюючих кредитів без урахування міжбанку становила 56,55%. Цифра виглядає жахливо. Навряд чи за кордоном знайдеться інвестор, який захоче вкладати в банківську систему країни з такими параметрами.

Депозитний огляд: банки на розгіллі

Перед Новим роком банки розділилися. Одні вирішили залучити вкладників та підвищили максимальні ставки, інші — продовжують знижувати прибутковість депозитних програм.

У десятці найприбутковіших банків за річними гривневими вкладами, відбулися невеликі зміни.

Уряд продовжив заборону на ввезення в Україну товарів з РФ

Кабмін продовжив заборону на ввезення в Україну затвердженого переліку російських товарів до 31 грудня 2018 року.

Де під Києвом жити добре

Приміські новобудови вже кілька років щосили конкурують з київськими. Деякі забудовники спокушають покупців природою, інші — комфортом, треті — ціною. Та й вибір житла в найпопулярніших містах-супутниках часто ширше, ніж в столиці. І квартири там дійсно користуються попитом.

Декілька питань про оподаткування криптовалют

Головним фінансовим трендом 2017 року став бум криптовалют. Курси росли не на відсотки, а в рази, з'являлися нові «інструменти», населення масово захопилось майнінгом і спекуляціями. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися