Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 грудня 2017, 20:00

Головне за тиждень: курс долара в 2018, облікова ставка НБУ і прогноз цін на нерухомість

«Мінфін» поцікавився у експертів, які чинники будуть впливати в наступному році на самопочуття української валюти. На базі опитування ми склали консенсус-прогноз. Експерти також дали оцінки інфляції в 2018 році. Цікаво, але базовий консенсус-прогноз середньорічного обмінного курсу від аналітиків виявився навіть оптимістичніше прогнозів Мінфіну — 28,41 грн/$.

Скільки коштують квартири в новобудовах в Києві та регіонах

З березня 2017 по листопад 2017 року ціни на новобудови в усіх великих містах України впали в середньому на 5%. Найбільше подешевшало нове житло у Львові, за вказаний період падіння склало 5,6%. Про це свідчать дані ВГО «Ліга експертів України».

Облікова ставка. НБУ знову «закручує гайки»

В черговий раз інфляція зростає швидше прогнозу НБУ.

Уже вдруге за 3 місяці Національний банк змушений підвищувати облікову ставку. Але в наступному році регулятор обіцяє приборкати ціни.

НБУ змінив правила видачі ліцензій для переказу валюти за кордон

Національний банк України (НБУ) змінив порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України.

Найкращий банк для вкладників

Кожен квартал «Мінфін» запитує читачів, який з банків вони вважають найкращим для вкладників.

До недавнього часу лідери читацьких симпатій були цілком передбачувані. Але в цей раз — приз дістався «темній конячці».

Як банки вітають вкладників

Перед новорічними святами банки зазвичай намагаються порадувати вкладників. Багато років поспіль у цей період фінустанови підвищували прибутковість своїх вкладів або проводили спеціальні акції та розіграші для клієнтів.

Ринок житла. Підсумки року і прогнози на 2018

Нескінченна кількість будівельних майданчиків, що заполонили цього року українські міста, рекламні борди і масові пропозиції розстрочки від забудовників створюють враження, що країна переживає будівельний бум.

НБУ підрахував, скільки Україна втрачає від блокади Донбасу

Чистий негативний ефект торгового балансу України від припинення торгівлі з неконтрольованими територіями на Донбасі оцінюється в $1,8 млрд в 2017 році і $0,5 млрд в 2018 році.

Закон про держбюджет-2018: основні показники

З 1 січня 2018 року набирає чинності закон про держбюджет на 2018 рік. «Мінфін» розглянув, які основні показники закладені в бюджет і з якими цифрами працюватимуть бухгалтери весь наступний рік.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися