Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2017, 8:21

Як банки вітають вкладників

Перед новорічними святами банки зазвичай намагаються порадувати вкладників. Багато років поспіль у цей період фінустанови підвищували прибутковість своїх вкладів або проводили спеціальні акції та розіграші для клієнтів.

Новорічні акції банків для вкладників. Скільки можна додатково на них заробити.
Фото: inem.com.ua

Цього року все не так. На депозитному ринку панує не святковий настрій. У банкірів й так занадто багато грошей. Тому в кращому випадку вони намагаються нав'язати акційні кредити на покупку новорічних подарунків. У гіршому — просто не проводять акції для клієнтів.

За даними останнього огляду «Мінфіну», банки лише трохи підвищили середні ставки за короткостроковими вкладами (в основному на 3 місяці). На додатковий відсоток розщедрився всього три банки — Райффайзен Банк Аваль, Таскомбанк та ПУМБ.

«Мінфін» вирішив подивитися, як ще банки залучають вкладників перед Новим роком. Виявилося, що з першої тридцятки фінустанов, чий депозитний портфель фізосіб перевищує 1 млрд грн, акційні пропозиції є всього у чотирьох.

Для любителів азартних ігор

Укргазбанк в честь Нового року, розробив азартну акцію. Вкладникам пропонують розмістити гривневий депозит на 3-6 місяців за програмою «Строковий з пролонгацією» або «Класичний з пролонгацією» (базова процентна ставка — 13,5%). Після цього клієнт може взяти участь в розіграші: витягнути скретч — карту, в якій захований розмір надбавки до стандартної відсоткової ставки за депозитом. Максимальна надбавка — 3%, мінімальна — 1,5%.

За словами директора департаменту роздрібного банкінгу Укргазбанку Юлії Мороз, враховуючи надбавку, максимальна ставка за вкладом може досягти 17% річних. Більш того, кількість й сума депозитів не обмежені.

«Один клієнт має право розмістити будь-яку кількість депозитів на суму від 1 000 гривень. До кожного депозиту додається одна окрема скретч-карта, а, значить, і шанси на більш високу процентну ставку », — розповідає Мороз.

Акція буде діяти з 18 грудня 2017 року до 28 лютого 2018 року.

Таку ж схему придумав Банк Інвестицій та Заощаджень. При оформленні депозиту «Стабільний» на термін від 3 місяців, вкладник може отримати бонус до базової прибутковості до 2% в гривні і 1% в іноземній валюті. Мінімальний бонус — 0,1%. Щоб отримати надбавку до ставки, вкладник повинен розмістити депозит на суму від 5 000 грн або $200 або €200. Акція закінчиться 31 грудня 2017 року.

Солодке життя на півдні

Банк Південний почав вітати вкладників ще на початку грудня.

«З 1 грудня ми запустили новорічну депозитну акцію« Новорічні смаколики », спеціально до дня народження банку й перед новорічними святами. В її рамках підвищені процентні ставки та пропонуються новорічні подарунки », — кажуть в банку.

В акції беруть участь 6-місячні вклади в гривні та іноземній валюті. В середньому ставка за акційними депозитами вище стандартної на 0,5%. До того ж банк обіцяє пригощати вкладників солодощами.

Ставки за акційним депозитом

Валюта депозиту
Виплата відсотків щомісячно Виплата відсотків в кінці терміну
Гривня 14,25% 14,5%
Долар 3,50% 3,75%
Євро 2,50% 2,75%

Акція триватиме до 12 січня 2018 року.

Мінімальна сума вкладу: 10 000 грн, або $1 000, або: €1 000.

Золото для щасливчика

Мегабанк обіцяє розіграти серед своїх вкладників 5-грамовий злиток золота. Щоб взяти участь в акції, необхідно до 28 грудня оформити гривневий або валютний вклад на термін від 3-х до 12-ти місяців. Мінімальна сума депозиту — 5 000 грн, $500, або €500.

Після закінчення акції, Мегабанк методом випадкового вибору визначить переможця. Всього розігруватися буде 4 золоті зливки. Також серед учасників розіграють туристичну поїздку на двох до Праги.

Бонуси

«Мінфін» вже давно розробив бонусну систему. Так, оформляючи депозит через сайт «Мінфіну», можна отримати до 2% до базової відсоткової ставки за депозитом. У програмі бере участь 7 банків: ОТП, Універсалбанк, Альфа-Банк, Конкорд, Крісталбанк, Глобус та Банк Форвард.

Також в честь Нового року «Мінфін» розігрує призовий фонд — 20 000 грн за розміщення депозиту в одному з топ-банків. В акції беруть участь ПриватБанк, Укргазбанк, Альфа-Банк, Універсалбанк, Банк Південний, Мегабанк, ОТП, Укрсоцбанк, й Таскомбанк.

Кожен, хто оформить вклад від 5 000 грн на термін від 3 місяців в цих банках, зможе взяти участь в розіграші. Акція триватиме до 31 січня 2018 року. За допомогою сайту random.ua, «Мінфін» вибере 6 переможців. Перший з них отримає приз у 10 000 грн. Решта 5 — по 2 000 грн.

Олекса Рябуха

Слідкуйте за цікавими ітаексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися