Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 грудня 2017, 10:20

НБУ змінив правила видачі ліцензій для переказу валюти за кордон

Національний банк України (НБУ) змінив порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України.

Національний банк України (НБУ) змінив порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України.
НБУ змінив правила видачі ліцензій для переказу валюти за кордон/Фото:112.ua

Відповідна постанова набирає чинності з 15 грудня, повідомляється на сайті НБУ.

«З метою запобігання відтоку капіталу за межі України посилено вимоги щодо документів, які подаються в НБУ, зокрема через право Національного банку питати такі документи в разі потреби», — йдеться в повідомленні НБУ.

Також Нацбанк уточнив перелік операцій, проведення яких не потребує отримання індивідуальної ліцензії і перелік підстав для анулювання індивідуальних ліцензій.

«Відтепер змінами чітко унормована можливість перерахування у якості відшкодування резидентом-позичальником коштів нерезиденту-гаранту (поручителя) за умови, що цей гарант (поручитель) сплатив відповідно до договору гарантії (поруки) за зобов’язаннями такого резидента-позичальника, передбаченими відповідним кредитним договором з уповноваженим банком-кредитором», — зазначив регулятор.

Нагадаємо, що Нацбанк спростив порядок ввезення резидентами в Україну іноземної валюти в готівковій формі.Також регулятор вніс зміни в порядок її вивезення.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися