Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2017, 20:00

Головне за тиждень: подорожчання долара, непотрібні дрібняки і платежі біткоінами

За цей тиждень курс долара стрімко зростав на міжбанку. З 20 по 24 листопада долар на торгах подорожчав майже на 41 копійку — з 26,475 / 26,49 на ранок понеділка до 26,87 / 26,90 гривень до кінця п'ятниці. Готівковий ринок не може не реагувати на такі стрибки курсу.

Кабмін скоротив термін дії водійських прав

Кабінет міністрів України встановив видачу першого посвідчення водіям строком на 2 роки з обміном на постійне при здійсненні не більше двох порушень.

Читачам «Мінфіну» не потрібні дрібняки

Національний банк подумує про виведення з обігу монет дрібного номіналу. План, як позбутися від дрібниці, регулятор недавно представив на суд громадськості. Читачі «Мінфіну» його підтримали.

Чорна п'ятниця, наглядова рада Нафтогазу і виплати ПДВ

Нової наглядової ради Нафтогазу може залишити Укрексімбанкбез голови. Виплати відшкодування ПДВ знову внесли сум'яття на валютний ринок. Банки поділилися валютою з урядом. Підсумки тижня, що минає, в своєму блозі на НВ традиційно підвів Сергій Фурса.

Де витратити біткоін в Україні

Курс біткоіну кожен день б'є нові рекорди, ігноруючи передбачення скептиків про швидкий крах криптовалютної бульбашки. Вчора вдень його вартість досягла $8 226. Це на $7 229 або 725% більше, ніж біткоін коштував на початку 2017 року.

ЄСВ у 2018 році будемо платити по-новому: як і скільки

На початку жовтня Верховна Рада внесла зміни до закону про ЄСВ. З 1 січня 2018 року нарахування та сплата єдиного соціального внеску відбуватимуться за новими правилами.

Як стати клієнтом monobank. Інструкція

Цього тижня перший мобільний банк в Україні, який створила команда екс-приватівців, оголосив про вихід з бета-версії.

Це банк без відділень, де всі операції здійснюються в мобільному телефоні. 

Мінімальна заробітна плата — 2018. Що зросте разом з «мінімалкою»

Наступного року уряд запланував підвищення мінімальної зарабітної плати з нинішніх 3200 грн до 3723 грн. «Мінфін» з'ясовував, на які стандарти і виплати вплине зростання «мінімалки».

Обсяг будівництва в Україні зріс на 23%

За підсумками січня-жовтня 2017 року підприємства України виконали будівельні роботи на суму 73,5 млрд грн, індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2016 року склав 123,4%.

Китай надасть Україні $500 млн на іпотечне кредитування

Китайська національна корпорація генеральних підрядів надасть $500 млн на іпотечне кредитування в Україні.

Реакція на підвищення облікової ставки. Держбанки радують вкладників

На депозитному ринку серйозні зміни. Щоб догодити НБУ та залучити гроші вкладників, держбанки один за одним підвищують ставки за гривневими заощадженнями.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися