Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 листопада 2017, 20:00

Головне за тиждень: нові штрафи для водіїв, фальшиві гривні і оренда квартир в Києві

На цьому тижні валютний ринок приємно здивував всіх: фінансистів, компанії та громадян.

Період поступової девальвації гривні раптом перервався різким зниженням валютних котирувань.

Які банки нарощують «погані» кредити

За даними Нацбанка, станом на 1 жовтня загальна сума проблемних позик у банківській системі перевищила півтрильйона гривень.

Велика частина цієї суми — заборгованість юросіб, які не повернули вчасно кредити державним банкам.

У МВС розповіли про нові штрафи для водіїв

Новації стосуватимуться обмеження швидкості руху у населених пунктах, системи штрафів, посилення відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані та впровадження відеофіксації порушень дорожнього руху.

Нові фальшивки: НБУ вилучає з обігу купюри в 200 і 500 гривень. Фото

Департамент грошового обігу повідомляє про вилучення з обігу неплатіжних банкнот номіналами 200 гривень зразка 2007 року та 500 гривень зразка 2006 року, навмисно пошкоджених з метою вчинення кримінального правопорушення.

Чи купите біткоін?

Весь світ давно сходить з розуму з криптовалют та технології, яка стоїть за ними — блокчейн. Одні переконані, що криптовалюта — бульбашка, яка скоро лопне. Інші вважають, що за криптовалютою майбутнє та цілком підтримують їх розвиток. «Мінфін» вирішив дізнатися у своїх читачів, як вони ставляться до криптовалют.

Чому українці знову скуповують валюту

Національний банк опублікував цікаву статистику. Минулого місяця вперше за майже три роки українці купили валюти більше, ніж здали.

Прибутковий безвіз: відкрита Європа спровокувала зростання зарплат в Україні

Українці щосили користуються безвізовим режимом з ЄС, щоб підзаробити. «Мінфін» розбирався, наскільки масовим був відтік української робочої сили в Європу, ким і на які гроші можуть там влаштуватися українці, і чи спровокує конкуренція за персонал підвищення зарплат на нашому ринку праці.

Будівництво в рейтингу Doing Business: чи варто пишатись?

У 2017 році Україна зробила величезний ривок в щорічному рейтингу Doing Business. У категорії «отримання дозволів на будівництво» ми перемістилися більш ніж на 100 позицій — з 140 на 35 місце.

Ціни на оренду квартир у Києві падають

Після традиційного вересневого піку, попит на оренду столичного житла економ- класу (вартістю до $500 в місяць) впав. Орендарі  змушені знижувати ціни. Подешевшали одно- і двокімнатні квартири. Зате більш просторі «трьошки» виросли в ціні.

4G в Україні. Чому до сих пір немає та коли з'явиться

В Україні не раз говорили про впровадження високошвидкісного мобільного інтернету нового покоління. Але з мертвої точки ситуація зрушила лише на початку цієї осені, коли влада нарешті затвердила правила проведення тендера на частоти, на яких оператори можуть впроваджувати 4G. Це тільки «невелика перемога». Попереду ще багато труднощів.

ЄСВ та Єдиний податок — 2018: що зміниться

Проект бюджету України на 2018 рік уже оприлюднений. І хоча він ще не затверджений, закладені в документі соціальні стандарти навряд чи зміняться. «Мінфін» порахував, скільки і яких податків потрібно буде заплатити єдинникам в 2018 році.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися