Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2017, 20:00

Головне за тиждень: медреформа, Укртелеком і дешеві квартири

Фактор, який традиційно сприяє зміцненню гривні — дні бюджетних проплат — в жовтні практично не спрацював. Попит на валюту залишається стабільним як на міжбанку, так і на готівковому ринку

Голова пенсійного фонду пояснив, чому надбавки до пенсій такі різні

Після пенсійної реформи виникло багато нарікань, тому що комусь додали всього 100-200 грн, а комусь — кілька тисяч гривень.

В яку ціну найдешевші квартири в Україні

Власники квартир у будинках старше 25 років б'ють на сполох: їхні приватні квадратні метри за рік подешевшали в середньому на 10%. Покупців вже не цікавлять квартири в архітектурних пам'ятках в центрі Одеси, Львова чи Києва — без капітальної реконструкції цей ветхий фонд несподівано виявився нікому не потрібним.

Укртелеком і Україна. Як забрати те, що тобі не потрібно

Шанси України отримати транш МВФ в цьому році близкі до нуля. Гривня, нарешті, знайшла рівновагу біля позначки в 26,5 гривень за долар. Черговий український суд повернув у державну власність Укртелеком.

Рада дала старт медичній реформі

Верховна Рада України прийняла в цілому закон про медичну реформу. В результаті запровадження нової моделі фінансування бюджетні кошти  будуть спрямовуватись на оплату конкретних медичних послуг та лікарських засобів, наданих пацієнтам, а не на утримання інфраструктури закладів охорони здоров'я (принцип «гроші ходять за пацієнтом»).

Ринок нерухомості. «Бульбашка» надувається

Будівництво в Україні зростає ударними темпами. У першому півріччі 2017 року український будівельний ринок виріс на 34% в порівнянні з тим же періодом 2016 року. Це добре видно на прикладі столиці, де споруди нового житла ростутьмаксимальними темпами з 2000-х років.

В Україні в обігу з'явилися фальшиві $100: детальний аналіз підробки

Департамент грошового обігу повідомив про вилучення з обігу нового варіанту поліграфічної підробки банкноти номіналом 100 доларів США серії 2006А з імітацією інфрачервоного та магнітного захисту.

Банкам знизять капітальну планку

НБУ готовий пом'якшити вимоги до нарощування капіталів невеликих банків. Банкіри пропонують перенести терміни докапіталізації на кілька років.

Сергій Будкін: ПриватБанк потрібно розділити

Співвласник інвестиційної компанії FinPoint Сергій Будкін в ексклюзивному інтерв'ю «Мінфіну» дав оцінку розвитку фінансового сектору України, розповів про своє бачення майбутнього державних та іноземних банків і «дочок» російських держбанків, а також про умови, за яких монополізація фінансового ринку державою могла б стати плюсом для економіки.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися