Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 березня 2020, 12:03

Іпотека може зупинити відтік кадрів з України

Запуск іпотечного кредитування – один із механізмів вирішення питання трудової міграції населення як внутрішньої, так і зовнішньої. Саме це підтвердили президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе та засновниця Українського клубу нерухомості (URE Club) Ольга Соловей.

«Для вирішення цього питання маємо впровадити такі кроки: по-перше, створити новий реєстр професій та кваліфікацій європейського зразка та популяризувати технічні професії. По-друге, подолати розрив між ринком освіти та ринком праці. Для цього необхідно запустити будівельні навчальні програми за участі будівельного бізнесу та умови обов’язкового працевлаштування на підприємства, що долучилися до їх організації», – зазначив він.

Лев Парцхаладзе наголосив на необхідності досліджувати ринок праці, внутрішньої та зовнішньої міграції, попиту та якості працівників будівельної галузі. А також податково стимулювати компанії, які впроваджують корпоративно-соціальну відповідальність в реальному секторі.

«Сьогодні закордоном працює вже більше трьох мільйонів наших громадян. Так склалося тому, що багато країн світу стимулюють міграцію, через спрощення процедури працевлаштування та можливості придбання житла під доступні іпотечні кредити для наших громадян. 11% трудових мігрантів з України до виїзду закордон працювали у будівництві», – поінформував президент КБУ.

Читайте також: Тарас Кириченко: Вже цього року ми побачимо іпотечні кредити під 10%

За словами Ольги Соловей, поки іпотека тримається, у переважній більшості випадків, на партнерських програмах банків із забудовниками.

«Для того, щоб вона стала масовою та доступною, потрібна державна підтримка, а саме – створення чітких та прозорих правил для усіх учасників процесу – громадян, які бажають скористатися іпотекою, забудовників, банків» – додала засновниця URE Club.

На думку банківської спільноти, зрушити іпотечне кредитування допоможе:

  • зниження відсоткової ставки,
  • простота і зрозумілість продукту,
  • стабільність забудовника.

Читайте також: Рейтинг найбільших забудовників Києва

«Масовою іпотека стане тоді, коли платежі для погашення кредиту будуть орієнтовно на рівні орендної плати за житло, щоб позичальник міг погашати кредит», – зазначає Орися Юзвишин, директор департаменту роздрібних клієнтів Кредобанку.

Нагадаємо, 4 березня 2020 року у КВЦ Парковий відбудеться форум «Іпотека – інструмент стрімкого розвитку економіки», на якому у відкритому діалозі представники органів державної влади, банків, забудовників, профільних організацій, страхових компаній спільно сформують дорожню карту для запуску іпотечного кредитування.

Організатори іпотечного форуму – Український клуб нерухомості (URE Club), PRO.Property та Конфедерація будівельників України.

Коментарі - 17

+
+88
brigadirius
brigadirius
4 березня 2020, 13:06
#
Можна было и кратче написать. Разрешить исполнительной службе забирать загранпаспорта за долги по ипотеке, что приведёт к уменьшению оттока кадров за границу.
+
+62
ccc2013
ccc2013
4 березня 2020, 13:26
#
Не остановит она никакие оттоки..
+
+57
Mindent
Mindent
4 березня 2020, 14:12
#
Оттоки остановит только высокая зарплата:))
+
+44
Siege
Siege
4 березня 2020, 16:19
#
У большинства зарплата 7000 грн, какая ипотека? Вы о чем?
+
0
Conclusion
Conclusion
11 березня 2020, 17:01
#
У какого большинства?
+
+86
mary27
mary27
4 березня 2020, 16:37
#
Уже заголовок говорит о том, какие космонавты эти граждане.
Вроде Милованова.

Наверно, надеются на халяву и денежный дождь (при своей доходности наверно в 200%).
Отток кадров, вызванный жадностью нашего наебизнеса и унизительно низкими з/п хотят остановить, предлагая рискованное и дорогое пожизненное кредитование?
Это все равно, что инфаркт лечить клизмой.

Ипотека в принципе не нужна у нас, как банковская услуга.
Мало кто соответствует критерию заемщика.
А кто прилично зарабатывает, тому не нужна эта нищебродская кабала.

Банкам нафиг не нужны эти долгосрочные непрогнозируемые риски.
+
+24
lauderdale
lauderdale
4 березня 2020, 20:03
#
Как раз в ипотеке риски прогнозируемый, потому что в залоге предмет ипотеки
+
+31
mary27
mary27
4 березня 2020, 20:56
#
Хех, вы наверно в курсе, как в Украине обстоит дело с взысканием этих залогов?
Не говорю про их неликвидность.
Будь все так радужно, не было б страхования жизни заемщика.
+
0
moneylover
moneylover
11 березня 2020, 11:55
#
Всё четко, хотел написать то же самое. Вообще ипотека это не панацея. Дайте низкие налоги и возможность зарабатывать. Отьеб..сь от народа. Квартиры все сами себе купят без этой сраной ипотеки...
+
0
Conclusion
Conclusion
11 березня 2020, 17:06
#
А кто тебе мешает зарабатывать? Какие налоги? 1039 + 921 грн? При средней в 12,8К, работники страннейшим образом сидят все на минималке.
+
+30
Італій .
Італій .
5 березня 2020, 10:33
#
Ипотека становится заклинанием по подобию блокчейна.

Замещение в рационе дешевой ливерной колбасы хамоном тоже остановит отток кадров, я гарантирую ето.
+
+15
Toha
Toha
5 березня 2020, 12:24
#
Спит и видит. Застройщик всегда останется застройщиком
+
+41
GreenShapito
GreenShapito
6 березня 2020, 14:29
#
Причиною відтоку є незахищеність, мізерні зарплати, ненажерливі чиновники, які є причиною небажання сплачувати податки, бо все розкрадається, а не відсутність іпотеки.
+
+15
moneylover
moneylover
11 березня 2020, 11:52
#
Наши не из-за ипотеки валят а из-за зарплаты. Которая в три-шесть раз больше и которую платят вовремя, дерьмовых дорог, дерьмовой медицины и безисходности в принципе. Ипотека тут не при чём
+
+15
oleksandr2020
oleksandr2020
16 березня 2020, 18:31
#
«Для решения этого вопроса необходимо внедрить следующие шаги...» Ахаха, дальше можно не читать) Все что могут создать в этой стране - это дефицит. Ну и ещё неплохо детей умеют делать. Остальное уже сложно. Ничего ипотека не остановит! Какой умный человек это придумал?)) Пока не будут сидеть воры в тюрьме, пока будет коррупция, пока не наладится инфраструктура, медицина и прочее никто здесь оставаться не собирается. Кому нужна будка в рассрочку если тут дорог нет, медицины нет, образования нет. Одни айтишники остались, и те валят потихоньку. Автору двойка за статью, включайте голову.
+
+27
mary27
mary27
17 березня 2020, 1:13
#
Есть очень простой критерий, по которому можно отличить умного человека от мягко скажем, ''не очень''.
Умный никогда не берет ипотеку)
+
0
brigadirius
brigadirius
17 березня 2020, 9:08
#
Виявляється наш президент чоловік слова. Сказав в предвиборній компанії що поверне заробітчан в Україну, і таки повернув.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися