Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 липня 2019, 8:00

Є ідея… Робимо ремонт!

П'ять складових вдалого ремонту — як створити сучасне житло, яке залишиться актуальним роками

«Мінфін» та Ідея Банк представляють партнерский проект, присвячений тому, як на практиці реалізувати свої ідеї та проекти — від ремонту квартири або подорожей, до відкриття власного бізнесу.

Як створити будинок або квартиру своєї мрії? Як оформити своє житло? Як створити комфортний, функціональний і неповторний стиль, який не втрачатиме своєї актуальності роками? Все починається з ідеї! Ідеї того, які застосувати матеріали, кольорові рішення, який стиль обрати, як не допустити помилок і не витратити гроші даремно. Мода на дизайн інтер'єрів хоч і не змінюється так само стрімко, як мода в одязі, але все ж не стоїть на місці. Тим не менш, є базові принципи, дотримуючись яких ви обов'язково досягнете потрібного результату. Головне – знайти баланс між бажанням застосувати якомога більше дизайнерських знахідок і популярних у поточному сезоні матеріалів з одного боку, і комфортом, з іншого.

1) Універсальний білий

Світлі нейтральні тони – як чисте полотно, що дозволяє виділити меблі, елементи декору, дизайнерські родзинки простору. Світлі тони візуально роблять приміщення просторішим.
Дизайнери часто радять використовувати білий колір, як основу, розбавляючи його матеріалами з відтінками сірого і натуральним деревом. На нейтральному тлі вигідно виглядатимуть картини, фото, елементи оформлення, виконані в яскравому кольорі. Не менш актуальним залишається чергування темних і світлих поверхонь, що також допомагає виділити функціональні зони простору.

2) Більше світла

Актуальними залишаються просторі та світлі приміщення. Причому досягати цього ефекту можна і в малогабаритних і в стандартних квартирах площею до 60 м2. Вихід – не боятися експериментувати з суміщенням простору, видаленням перегородок і стін, об'єднанням декількох приміщень в одне.
Більше світла! В останні роки все більше уваги приділяється природному освітленню. Світ творить дива! Добре освітлене приміщення з великими вікнами виглядає просторіше. До того ж це дозволяє успішно застосовувати в оформленні не лише світлі та пастельні тони, але і яскраві насичені кольори.
Не менш важливе і штучне освітлення. Створюючи сучасний інтер'єр неможливо обійтися одним-двома світильниками – підсвічування вимагає кожна функціональна зона та робочі поверхні.

3) Створюємо smart-простір

Створіть навколо себе розумний простір, і він довгий час не втратить актуальності. Вже багато років не проходить мода на використання багатофункціональної меблів, трансформерів, розкладних механізмів, прихованих ніш і висувних поверхонь, консолей, відкритих, полегшених полиць.
Якщо раніше такі елементи обстановки доводилося робити на замовлення, що різко здорожувало проект, то тепер на ринку представлено безліч готових рішень від виробників. Це зручно, і до того ж дозволяє вигравати більше вільного простору, не програючи в комфорті.

4) Більше натуральних матеріалів

Древо, камінь, метал, навіть бетон – все це обов'язково стане родзинкою майбутнього інтер'єру. Використання натуральних матеріалів ніколи не виходить з моди, тим більше, що вони довговічні і екологічні.
Використання різних порід дерева зробить кімнату теплішою і гармонійнішою. Варіюючи світлі і темні породи можна застосовувати різні кольорові рішення, зберігаючи при цьому загальний стиль.
Метал застосовується не менш широко. Причому мова йде про нержавіючу сталь, мідь, латунь, хромовані, позолочені та срібні елементи декору. У сучасних проектах метал застосовується не тільки для оформлення кухні або ванної кімнати. Сріблясті, латунні і мідні елементи цілком можуть стати прикрасою вітальні або спальні.

5) Ціна питання, або як не відкладати на потім

Які б ідеї не використовувалися дизайнерам, завжди залишається важливе питання – вартість проекту з урахуванням роботи і матеріалів. Тут багато чого залежить від площі житла, вартості послуг дизайнерів, використовуваних матеріалів, складності проекту.
На початок 2019 року вартість капітального ремонту однокімнатної квартири (близько 40 м2) з використанням матеріалів середнього цінового сегмента, обійдеться приблизно в 200 тис. грн.
Житла площею 55 м2 — 270 тис. грн. Проекти по оздобленню квартир більшої площі – 80-120 м2 – можуть стартувати від 380 тис. У даному випадку у вартість входить практично повний перелік робіт, починаючи з електрики і закінчуючи поклейкою шпалер і укладанням плитки і підлогового покриття.
Такі разові витрати можуть сильно позначитися на бюджеті і не завжди виходить швидко зібрати необхідні кошти. Невже доведеться відкладати реалізацію своїх ідей на потім? Зовсім ні! Банки готові допомогти у пошуку необхідної суми. Хорошим прикладом може послужити кредитний продукт від Ідея Банку.
Ідея Банк розробив програму «Кредит готівкою на будь-які цілі», яка дозволяє отримати цільове фінансування на ремонт квартири, купівлю меблів, побутової техніки та ін. Такі кредити видаються на термін до 60 міс.
На реалізацію своїх ідей Банк готовий надати клієнтам фінансування на суму до 200 тис. грн.
Особливістю даної програми є те, що вона дозволяє гнучко вибирати постачальників матеріалів і послуг – це може бути як торговельна мережа, так і ринок або приватний постачальник. Банк надає 10% знижку до річної процентної ставки тим позичальникам, які протягом місяця нададуть чеки або інші документи, що підтверджують цільове використання кредиту. Гасити кредит зручно, так як робити це можна в системі IdeaOnline, а також через термінали iBox, EasyPay.

Партнер материалу

Коментарі - 14

+
+99
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
27 липня 2019, 11:56
#
А давайте подумаємо для кого ця реклама призначена

Для тих хто може зробити ремонт ціною в дві квартири на площах більше 100м2
Чи для тих хто буде мінізувати затрати і максимізувати комфорт

question mark

2. Більше світла треба в кімнатах де ніколи ніхто не буде спати
Інакше вам доведеться викласти пару сотень баксім на погонний метр тканини, що не пропускає світло
Інакше про нормальний сон ви можете забути

І ще — вікна головна дірка в утепленні будинку
Особливо дешеві вікна від забудовника
І іїх треба міняти одразу після початку ремонту

3. Смарт простір і каміни
Хммм
А нащо смарт простір для дво і триповерхових квартир на крайніх поверхах висоток де квадратура більше 100м2?

Ви б краще рекламували нормальне технічне проектування, яке збереже людям гроші, нерви і час

І яке потрібне на всіх квадратурах
+
+80
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
27 липня 2019, 14:13
#
І ще забув про вікна на всю висоту

Їм потрібна підтримка - ви відчуєте себе дуже некомфортно, коли побачите як хитається вся конструкція довжиною більше 1.5м

Це найбільше джерело охолодження і нагріву приміщення - коли будете розраховувати опалення і охолодження врахуйте цей факт

І не забудьте про сусідів і як ви будете перед нимим ходити в повний зріст

Такі вікна не призначені північної частини України
+
0
Lexa9992018
Lexa9992018
27 липня 2019, 15:39
#
Нарисуем - будем жить!
+
+15
bonv
bonv
27 липня 2019, 22:14
#
Хороший ремонт - хороші гроші і гарний настрій.
+
+15
squeez
squeez
28 липня 2019, 15:27
#
Спасибо рекламе банка) такая полезная статья ...
+
+15
fictiont
fictiont
29 липня 2019, 10:26
#
Ще в статті забули уточнити, що 200-400тис. грн. це вартість суто робіт.
Ще стільки ж треба викласти за матеріали і меблі.
І це ще без техніки.
+
+5
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
29 липня 2019, 14:24
#
Це виходить приблизно $200 за квадрат (якщо ₴200 тис на 40 м2). Яка вартість м2 ремонту «для себе» на сьогодні обґрунтована, як ви вважаєте?
+
0
fictiont
fictiont
30 липня 2019, 16:59
#
Я думаю це залежить від робіт, правда?
Ту ж штукатурку можна робити з армуючою сіткою, чи без, що буде давати різницю в 2 рази.
Ту ж електрику можна робити з гофрою, а можно без. Теж в 2 рази різниця.

Якісний ремонт для себе починається від 200$ за квадрат і вище
+
+15
Vladkey
Vladkey
29 липня 2019, 16:32
#
Каких суто робит за 200тыс. грн. за 40 кв. м? 200 долларов за квадрат по Вашему работа стоит? Это с материалами и кухней, как минимум из мебели.
+
0
fictiont
fictiont
30 липня 2019, 16:56
#
Хорошая работа стоит не меньше 200 $/квадрат.
+
+3
Lexa9992018
Lexa9992018
30 липня 2019, 17:46
#
200$ квадрат это не работа, а хороший ремонт с материалом+работой.
+
0
Vladkey
Vladkey
31 липня 2019, 2:45
#
Я об этом и написал
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
29 липня 2019, 18:36
#
Не обов'язково
+
+8
donkorleone
donkorleone
30 липня 2019, 9:43
#
Реклама Идея Банка. Минфин сделайте рекламу хороших дизайнеров интерьера и фирм которые это могут сделать хорошо и за адекватную стоимость, по разным городам нашей Великой страны. Ваш сайт читают не только Киевляне.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися