Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2020, 12:43

Принцип інвестування «купуй і тримай»: як уникнути пасток

Довгострокове інвестування, особливо підхід «купуй і тримай», залишається актуальним і сьогодні. Але, щоб отримати вигоду від цієї перевіреної стратегії, інвестори мають остерігатися трьох основних пасток. Про них розповіла Finversia.

1. «Купи і тримай» не означає  «купи і забудь»

Постійна взаємодія з вашим портфелем — це необхідність. Довгострокове інвестування не означає, що ви перестаєте слідкувати за змінами свого портфеля. Вислів «купуй і забувай» — це спрощений підхід до довгострокового інвестування таких гуру, як Уоррен Баффет.

Читайте такожЯк почати інвестувати в США: особистий досвід

Баффет може мати звичку зберігати свої вкладення довгий час, але він повністю в курсі того, що відбувається з кожним з його холдингів. Хоча Оракул з Омахи, без сумніву, є одним з найуспішніших і відомих представників інвестиційного підходу «купуй і тримай», він ні в якому разі не єдиний.

Всі успішні практики цього підходу добре обізнані, що відбувається з кожним з їх холдингів і готові внести необхідні корективи в міру розвитку ринкових умов.

2. Не «закохуйтеся» в акції

Остерігайтеся спрощеної краси виразу «купуй те, що знаєш». Це ще один із серйозних уроків інвестиційного стилю Уоррена Баффета.

Прихильники цієї «філософії» віддають перевагу акціям цілого ряду компаній, чиї продукти вони використовують. І потім вони зберігають ці акції, як Баффет, який, як відомо, роками тримав свої інвестиційні активи.

Знайомство з продуктами компанії — це корисна, але не обов'язкова відправна точка для «знання» акцій як інвестиційної можливості. Рішення про покупку акцій компанії має бути прийнято після ретельної перевірки, яка дасть вам тверду оцінку перспектив компанії, конкурентоспроможності та належної вартості її акцій, особливо в контексті портфеля в цілому.

Читайте також: Депозит у польському банку. Чи багато можна заробити

Фактично, дослідження показують, що люди мають сліпу зону, коли справа доходить до акцій, які вони вважають відомми. Занадто часто вони випускають з уваги недоліки фірми, тому що закохалися в її акції. Любов — це добре в особистому житті, але не при оцінці акцій.

3. Дотримуйтеся плану

Уникайте емоційного або випадкового заповнення вашого портфеля акціями, які вам подобаються. Завжди формуйте свій портфель на основі інвестиційної перспективи і будьте готові внести корективи, якщо ця перспектива зміниться.

Не потрібно мати докладний і ясний прогноз зростання ВВП в наступному кварталі або році. Але вам абсолютно необхідно мати базове уявлення про економіку і ринок.

Наприклад, економічний спад, викликаний пандемією, викликав занепокоєння з приводу платоспроможності багатьох компаній у галузях, які стали жертвами політики соціального дистанціювання, наприклад: авіалінії, готелі, ресторани і т.д. Але ми знаємо, що безпрецедентні фінансові та грошово-кредитні стимули забезпечують більш ніж достатню підтримку для відновлення економіки на іншому кінці спаду.

Іншими словами, якщо у вас більш тривалий горизонт збереження, не має значення, чи нагадує форма відновлення букву «V» або «U». Тобто миттєве відновлення або таке, що повільно розвивається. Важливо те, що відновлення буде, і більшість з цих компаній процвітатимуть, якщо у них будуть фінансові кошти, щоб витримати наступні кілька складних місяців.

Ви повинні залишатися досить моторним і гнучким, щоб коригувати свої позиції в разі зміни вашого світогляду. Пам'ятайте про кожну з цих пасток при формуванні портфеля акцій, щоб збільшити свої шанси на успіх.

Коментарі - 6

+
+11
bonv
bonv
13 листопада 2020, 12:48
#
І не забувайте, що інвестиції це завжди ризик втратити а не тільки приумножити.
+
+99
bonv
bonv
13 листопада 2020, 12:49
#
Первое правило Биржи: Кто знает – не говорит, кто говорит – не знает.
Второе правило Биржи: Если все думают, что цены поднимутся – цены не поднимутся.
+
+10
1112VFRFH
1112VFRFH
13 листопада 2020, 21:45
#
2-ге для крипти сумнівне
+
0
Олександр Міщенко
Олександр Міщенко
16 листопада 2020, 12:44
#
Тільки у фінансових пірамідах ціни і прибутки ростуть відповідно до очікувань
+
+15
mary27
mary27
14 листопада 2020, 20:23
#
Принцип простой:
''Покупайте на хаях, покатайтесь на ...'' ©.
+
0
Bitcoin
Bitcoin
15 листопада 2020, 6:28
#
Это статья как про экскурсию на Марс.
Где-то там когда-нибудь кто-то купит акции как Баффет.
А ваша роль читать такие статьи:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися