Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 грудня 2020, 15:06

Іграшки, канабіс і фастфуд: куди інвестувати у 2021 році

Наступного року експерти очікують відновлення світової економіки. Хоча боротьба з коронавірусом продовжиться. Ці фактори можуть посилити волатильність фондових ринків.

Свою думку про те, куди інвестувати в такій ситуації, висловили експерти дослідницької компанії MKM Partners, чиї рекомендації переклав портал fomag. «Мінфін» публікує основні тези з рекомендацій.

Ринкові перспективи

Підвищена ринкова волатильність, судячи з усього, стане провідною темою 2021 року, оскільки увага багатьох інвесторів прикута до новин про вакцини від коронавірусу.

Проте, дослідницька компанія MKM Partners у своєму прогнозі на наступний рік висловлює позитивний настрій: «У 2021 році ми очікуємо побачити сильне зростання вище трендового, оскільки поява надійних вакцин і препаратів для лікування COVID-19 стабілізує ситуацію у всьому світі».

Facebook

Експерти MKM радять зробити ставку наступного року на декілька компаній. У їх число входить відомий гігант соціальних мереж. «Ми вважаємо, що інноваційна стратегія Facebook, що дозволяє компанії отримувати додаткову виручку в таких областях як комерція, платежі, віртуальна реальність і криптовалюта, дозволить компанії зберегти стійке зростання (понад 20%) в доступному для огляду майбутньому», — зазначив Рохіт Кулкарні, аналітик MKM.

Проте, інвестування у Facebook пов'язане і з деякими ризиками, такими як посилення тиску на корпорацію з боку регулюючих органів, а також зниження залученості аудиторії.

Hasbro

Виробник іграшок Hasbro також отримав схвалення MKM. Аналітик Ерік Хендлер вважає, що галузь увійде в 2021 рік з низьким рівнем товарних запасів, а це означає, що надлишок пропозиції буде невеликим. Крім того, впровадження вакцини проти COVID-19 має стимулювати зростання виробництва і релізів голлівудських фільмів, завдяки чому Hasbro зможе продавати тематичну продукцію.

Читайте також: Починаємо інвестувати: як обрати брокера, щоб купити акції за кордоном

«Поєднання наявності необхідних для виробництва іграшок потужностей, збільшення кількості релізів повнометражних фільмів, а також розробки відеоігор має забезпечити рекордні результати у 2021 році як по виручці, так і по EPS», — сказав Хендлер.

Але і тут є свої ризики, найважливіший з яких — досить повільне відновлення індустрії розваг.

McDonald's

Ще одна компанія, на яку варто звернути увагу, — це гігант у сфері швидкого харчування McDonald's.

Читайте також: Компанії, які платять акціонерам навіть в пандемію: заробляємо на дивідендних аристократах

«Ми очікуємо, що поточне відновлення і зростання компанії будуть відбуватися за рахунок оновленого меню, а також цифрових ініціатив і революційних змін у бізнесі, в числі яких модернізація активів, впровадження технологій і поліпшення щодо доставки», — зазначив аналітик Бретт Леві.

Curaleaf

Виробник канабісу Curaleaf — ще одна компанія, щодо якої експерти фірми налаштовані позитивно. Аналітик Білл Кірк встановив очікуване зростання акцій приблизно на 24%. За його словами, основні переваги компанії полягають у збільшенні виробництва в Нью-Джерсі і Нью-Йорку.

Коментарі - 7

+
+173
ITshnik99
ITshnik99
17 грудня 2020, 21:07
#
Думаю что в каннабис нужно инвестировать...
+
+101
bonv
bonv
18 грудня 2020, 14:36
#
Клиент инвестиционному консультанту:
— Я хотел бы вложить мои деньги в налоги, я слышал, что они очень скоро будут расти!:))
+
0
preyvanamor
preyvanamor
17 грудня 2020, 23:37
#
Ну, якщо дивитись чисто на ріст ціни акції, то цей рік яскраво показав, що після обвалу найбільше і найшвидше відновились всякі гуголи, пейспуки, амазони, мракософти (високі технології, якщо в двох словах), тому...
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
18 грудня 2020, 12:53
#
ТОП-5 найдоступніших квартир в новобудовах Києва у грудні 2020

https://www.youtube.com/watch?v=4lkhKri7BuU&feature=youtu.be

Ваша підписка на youtube-канал «Мінфін» та коментарі під відео допомагають розвитку нашого каналу. Дякуємо!
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
18 грудня 2020, 13:15
#
Нужно не в акции этой компании по канабису инвестировать, а франшизу открывать в Украине, после того как узаконят. Сейчас Зеля проведет очередной всевдо опрос и поехали курить
+
+80
bonv
bonv
18 грудня 2020, 14:37
#
Вони під канабісом і закони приймають/відміняють..
+
0
beornborn
beornborn
21 грудня 2020, 19:57
#
Канабис очень маржинальный бизнес, вы полагаете он не будет криминальным и кто захочет сможет им заниматься?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися