Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2020, 12:02

Уоррен Баффет про найвигіднішу інвестицію

Якщо у вас є кошти, щоб погасити борг по кредитній карті, краще це зробити якомога раніше. Тоді людина заощадить більше на відсотках, ніж зможе отримати, інвестуючи гроші на фондовому ринку, в нерухомість або будь-яким іншим способом. Про це сказав легендарний інвестор Уоррен Баффет під час щорічних зборів акціонерів Berkshire Hathaway.

Порада друга

Одна з його подруг запитала, як краще вчинити з грошима, які їй вдалося заробити. Перш за все Баффет дізнався, чи є у неї борг по кредитній карті. У неї була заборгованість і процентна ставка розміром у 18% річних.

«Якщо б я позичив гроші під 18%, перше, що я зробив би з будь-якою сумою, яка у мене з'явилася, — погасив би цей борг, — пояснив Баффет, — Це набагато краще, ніж будь-яка інвестиційна ідея, яка у мене є».

На думку мільярдера, виплативши залишок, вона заощадить більше на відсотках, ніж зможе отримати, інвестуючи гроші на фондовому ринку, у нерухомість або будь-яким іншим способом. «Я не знаю, як заробити 18%», — додав він.

Станом на травень 2020 року, середня процентна ставка по кредитних картах в США становить близько 16%. «Не можна йти по життю, позичаючи гроші за такими ставками», — додав інвестор.

Читайте також: Куди інвестувати $10 тисяч

Яку звичку варто завести

У важкі часи, коли мільйони людей втрачають дохід і подають заявки на допомогу з безробіття, буде складно розрахуватися з боргами, але це, за словами Баффета, має стати пріоритетом.

«Як тільки ви звільнитеся від боргів, заведіть звичку вносити платежі в повному обсязі, щоб вам ніколи не доводилося платити відсотки», – наголосив інвестор.

Читайте також: Інвестиції в борги: Як заробити більше 20% річних

Коментарі - 12

+
+49
Oleg Ivanov
Oleg Ivanov
3 червня 2020, 12:32
#
Расскажите кто-то старине Уоррену, что там есть грейс-период 55 дней, а то я разволновался, что старика инсульт хватит от переживаний за наш кошелек.
+
+171
Captain  Cisco
Captain Cisco
3 червня 2020, 13:38
#
Кредитная карта вырабатывает плохую привычку брать в долг под огромные проценты и толерантность к такому поведению. Даже если пока что вы сидите в грейсе. 
И грейс ваш вам даёт банк именно для выработки этой плохой для вас,но такой хорошей привычки для него.
+
+26
bonv
bonv
3 червня 2020, 16:42
#
Боржник раб позичальника.
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
29 вересня 2020, 15:13
#
Сморя сколько должен...
+
+49
Kanarej
Kanarej
4 червня 2020, 0:41
#
Именно, банки не просто так дают грейс. Тут тонкая психология. Цель — выработать привычку одалживать. Главное начать. А потом где-то случайно залез за грейс, а дальше уже и не случайно, вроде бы ничего плохого, не так уж много тех процентов. И так все больше, больше, и постепенно подсел на кредиты уже с большими суммами и процентами. Все происходит постепенно. А вот если взять сразу много в кредит — то быстро поймешь, что платить на самом деле дофига, и нафиг оно надо это кредитное рабство потом выплачивать. А главное, по закону подлости обязательно что-то случится с доходами, что нечем будет платить. Точно как в случае с лягушкой… если бросить в кипяток — она обожжется, но выпрыгнет. А если постепенно нагревать — то сварится. Затем и придуман этот грейс.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
4 червня 2020, 9:40
#
Олег Іванов, де ти, а де Бффет. Мабуть дід щось знає про бабло.
+
0
Anrey12
Anrey12
4 червня 2020, 11:36
#
Что мешает самому сказать старине Уоррену про грейс-период и не волноваться и не просить кого-то?
+
+76
bonv
bonv
3 червня 2020, 16:41
#
Я не настолько богат, чтобы покупать в банке в кредит деньги и платить за это в несколько раз дороже, чем он платит мне за депозиты.
+
+220
bonv
bonv
3 червня 2020, 16:42
#
Депозит, это когда у тебя есть деньги. Но ты живешь так, как будто у тебя их нет.
А кредит, это когда у тебя нет денег. Но ты живешь так, как будто они у тебя есть.
+
+27
AleksandrBank
AleksandrBank
3 червня 2020, 17:27
#
««Я не знаю, как заработать 18%», — добавил он.» - он навреное не знает сколько у нас зарабатывают Ломбарды, фин.компании по выдаче потреб.кредитов. 

Помнится по итогу 1 кв. 2020 г. фин. компании отчитались о сред.ставке 230%?  Еййййй Баффет иди к нам.
+
0
Doctor69
Doctor69
6 червня 2020, 9:04
#
Он имеет ввиду в инвестициях, так как совет просили об этом. Ломбарды и тд это уже «бизнес» и в США проценты в таких конторах тоже не 2% годовых)
+
+40
Tisha ™
Tisha ™
3 червня 2020, 18:19
#
Если хотите знать, как Баффет зарабатывает деньги, то я вам открою один секрет. «А по вечерам он ещё немножко шьёт...» :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися