Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2024, 10:15

З початку року видатки України на безпеку та оборону вже перевищили 1 трлн грн

1 трлн грн складають видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони у січні-липні 2024 року. Це 58,1% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету. З них у липні використано з держбюджету — 161,6 млрд грн, повідомили в Мінфіні.

1 трлн грн складають видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони у січні-липні 2024 року.
Фото: depositphotos

► Читайте сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Кошти були спрямовані на:

  • грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських;
  • придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування;
  • медичне забезпечення;
  • інші витрати для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

Читайте: У першому півріччі на оборону пішла половина видатків держбюджету (інфографіка)

Безпека й оборона залишається найбільшою статтею видатків державного бюджету.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 3

+
+15
bonv
bonv
27 серпня 2024, 12:17
#
Народ податками за все заплатить…
+
+15
bonv
bonv
27 серпня 2024, 12:37
#
У бюджеті не вистачає понад 500 млрд гривень: Шмигаль розповів, де планують брати гроші.
Народ будуть обдирати як липку!
«Зараз у нас є критична потреба зібрати додаткові кошти саме на наш захист, на нашу обороноздатність — це сотні мільярдів гривень. Фактично в парламент подані зміни до бюджету більш ніж на 500 млрд грн цього року — це те, що нам потрібно для того, аби оплатити заробітну плату нашим військовим, кількість яких зростає, для того, щоб закуповувати відповідне обладнання, для того, щоб фінансувати український оборонпром», — сказав він.
За словами Шмигаля, віднайти необхідні кошти планується, в першу чергу, за рахунок збільшення внутрішніх запозичень. Прем'єр підкреслив, що ринок, фінансові інституції та банки готові до цього, і є потенціал до кінця цього року.
Другим кроком Шмигаль назвав збільшення ставки податку на прибуток для банків, третім — розширення бази для військового збору і підвищення ставок військового збору для окремих випадків.
«Також запроваджуємо принцип „воюй або працюй“, який передбачає введення низки заходів, які ринок праці виведуть з тіні. Це важливі моменти для збільшення кількості робочих місць, для підвищення заробітних плат в галузях і для наповнення нашого бюджету», — наголосив очільник уряду.
+
+15
bonv
bonv
27 серпня 2024, 12:37
#
Щодо наповнення цивільної частини бюджету, Шмигаль зазначив, що робота з партнерами ведеться щодня. За його словами, у влади є розуміння, як закрити цей рік, а на наступний рік є незакрита потреба в обсязі близько 15 мільярдів доларів.
«Тут у нас є декілька сценаріїв, за якими ми працюємо, зокрема, це стосується заморожених активів Росії. Ми розуміємо, як рухатися в цьому напрямку, наша ціль — отримати всі 300 млрд, які є замороженими. Зараз перший крок, ми працюємо над тим, щоб отримати 50 млрд доларів від наших партнерів у якості першого внеску, гранту з урахуванням майбутньої конфіскації повної суми» — сказав прем'єр.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядають 3 назареєстрованого відвідувача.