Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 серпня 2023, 16:49

Нацбанк прогнозує, що на кінець 2025 року міжнародні резерви сягнуть $44,1 мільярда

За оцінками Національного банку міжнародні резерви на кінець 2025 року сягнуть $44,1 млрд. Про це йдеться в новому Інфляційному звіті НБУ.

За оцінками Національного банку міжнародні резерви на кінець 2025 року сягнуть $44,1 млрд.
Фото: pixabay.com

Читайте «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

«Міжнародна фінансова допомога залишатиметься основним джерелом сталого зростання резервів на прогнозному горизонті. Станом на кінець 2025 року вони сягнуть $44,1 млрд», — йдеться у звіті.

У документі зазначається, що в другому кварталі 2023 року дефіцит валюти на ринку суттєво скоротився. Серед основних причин: нижчий імпорт енергоносіїв та менші обсяги зняття готівки за кордоном.

Ці чинники компенсували скорочення експорту, зумовлене гальмуванням роботи «зернового коридору» Росією та торговельними обмеженнями з боку окремих країн ЄС. Водночас завдяки значній міжнародній допомозі резерви зросли до рекордного рівня — $39 млрд.

«Протягом наступних років дефіцит валюти приватного сектору зберігатиметься значним насамперед через обмежений потенціал відновлення експорту та суттєву потребу в імпорті для повоєнної відбудови», — йдеться у звіті.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 12

+
+70
Vlad UKR
Vlad UKR
4 серпня 2023, 17:24
#
Хоть кто-то богатеет в этой стране, пока остальных в окопы загоняют на волонтерское содержание, а другие ходят в магазины на экскурсии … Остальные закрома набивают кто в ЗВР, кто в Армию Монако или Армию Испанских вилл…Население само по себе / власть сама по себе — так и живем…
+
+59
matroskin
matroskin
4 серпня 2023, 18:32
#
Вы не поверите-многие. Вчера был на СТО, пока крутили мне машину, гулял, зашел рядом в автосалон, там реально куча военных по форме, спрашиваю в консультанта: это что у Вас за облава, он говорит, это не облава, это основной контингент последний год.
Так что…было б желание.
+
+86
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
4 серпня 2023, 18:11
#
А как этот чудесный для всей страны факт, отразится на моем существовании?
+
+41
Kharakternyk
Kharakternyk
4 серпня 2023, 18:43
#
Як завжди — на букву «х»)
+
+130
matroskin
matroskin
4 серпня 2023, 18:19
#
Вам допомогу дають щоб захищати країну, а не накопичувати резерви, бо може статися так, що резерви є а країни нема. :(
Бо це нагадує хворого, якому допомагають та дають дорогі ліки, а він їх ховає під подушку, в надії, що вилікується чаєм з ромашки, а ліки потім продасть.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
5 серпня 2023, 8:11
#
Валюта на ЗВР допоможе потім стерилізувати надруковану гривню, якщо доведеться це робити.
+
0
matroskin
matroskin
5 серпня 2023, 13:01
#
Правильніше сказати: «якщо гривня буде комусь потрібна і буде де друкувати»
+
0
rpm
rpm
5 серпня 2023, 14:37
#
У 2023 році кінець світу не настане, щоб можна було не враховувати майбутнє. А наскільки достатньою буде зарубіжна фіндопомога у 2024 році ще не відомо. Тому збільшені ЗВР допоможуть пригальмувати девальвацію гривні при значному дефіциті платіжного балансу.
+
0
vipost
vipost
5 серпня 2023, 15:02
#
«Вам допомогу дають щоб захищати країну»

це не так. Західні гроші категорично заборонено витрачати на війну. Інакше умовний ЄС, чи МВФ виявляться спонсорами військового конфлікту, що прямо заборонено. Саме за ці гроші ми й підтримуємо економіку і будуємо всякі музеї голодомору, зйомки фільмів, будівництво мостів і тд. І за ці ж кошти у нас і планується ріст ввп до 3%. Ріст (!) навіть через війну і виїзд 6−7млн громадян
+
+26
irakez
irakez
5 серпня 2023, 16:37
#
Чим більше буде тривати цей фінансовий концтабір, який мав сенс максимум перший рік війни, тим більше громадяни будуть виїжджати, і тим менше будуть хотіти повертатись. Чудова стратегія, треба продовжувати. І при цьому не забувати бодро рапортувати про те, як у держави все добре і про трильйони в резервах, щоб раби наповнювались божественим благоговінням, що вони живуть в самій могутній, самій багатій і самій вільній державі на світі. Ну, щоб замістити нормальне вільне життя скрєпним вєлічієм.
+
+15
matroskin
matroskin
5 серпня 2023, 21:26
#
Вас ніхто не держе і не держав жодного дня за 32 роки, хто хотів давно поїхав в т. ч. на ПМЖ, Ви ж тільки постійно розказуєте про рабство.
Напевно «свобода» у Вашому розумінні, це коли Вас лімузином відвезуть в Лондон, подарують там квартиру, теслу і дадуть мільйон фунтів. :)
+
+15
xapyga
xapyga
5 серпня 2023, 23:12
#
С Европы скоро галопом назад такие как вы, когда пособие заберут и они поймут что там надо работать, а не как у нас, ни че не делаешь, а 10к дают, чисто за приход
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися