Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 березня 2021, 15:58

Ілон Маск відмовився продати пісню у вигляді токена за $1 мільйон

Ілон Маск відхилив пропозицію одного з учасників торгів, що перевищує $1 млн, за його твіт з піснею і відеокліпом про NFT (токен) в якості NFT. Про це Маск написав в твітері, пише Forbes.

Ілон Маск відхилив пропозицію одного з учасників торгів, що перевищує $1 млн, за його твіт з піснею і відеокліпом про NFT (токен) в якості NFT.
Фото: epravda.com.ua

«Насправді, не зовсім правильно це продавати. Проїхали», — написав Маск.

Що відомо про пісню

Мільярдер відкликав свою пропозицію після того, як його твіт з підписом, піснею і відеокліпом був виставлений на продаж в якості NFT на платформі Valuables і ставки на його покупку перевищили $1 млн. Найвищу пропозицію зробив користувач Twitter з Малайзії з ніком @SinaEstavi — $1, 12 млн. Починалися торги з пропозиції в $3 за цифровий актив.

Передісторія

Про продаж пісні у вигляді токена, який закріплює в блокчейні право на володіння цифровим активом, засновник Tesla оголосив 15 березня.

Відео із записом пісні, написаної в стилі техно, Маск опублікував в Twitter. У пісні повторювалися слова: «NFT — для твого марнославства, комп'ютери ніколи не сплять і це підтверджено, це гарантовано».

Читайте також: Sotheby's вперше в історії виставить на продаж NFT-токени

Популярність NFT

NFT набирають все більшої популярності. У грудні співзасновник і гендиректор Twitter Джек Дорсі виставив у вигляді NFT на аукціон свій перший твіт, який став першим записом в соцмережі. Торги закінчаться 21 березня, на даний момент за твіт пропонують $2,5 млн. Дорсі пообіцяв витратити гроші на благодійність. Покупець одержить не сам твіт, а унікальний запис в блокчейні, який буде включати метадані твіти, зміст і підпис його творця, що підтверджує право покупця володіти твітом.

Інший приклад — 11 березня на аукціоні Christie's продали картину сучасного художника Beeple за $ 69,35 млн — це рекордна сума для NFT. Beeple в результаті продажу став одним з трьох найдорожчих сучасних художників світу.

NFT-токени унікальні і не піддаються поділу. Такий токен використовується для підтвердження права власності на об'єкт, його не можна замінити без згоди власника.

Коментарі - 6

+
0
Daos
Daos
17 березня 2021, 16:19
#
Талантливый человек — талантлив во всём:)
+
0
locustsucol
locustsucol
17 березня 2021, 18:23
#
Вже 69 мільйонів запропонували.
Виправте в статті лінк на твіт Маска — він у вас з метаданими вашого акаунту. Клікаємо — і твіттер просить пасворд від вашого акаунту замість того щоб відкрити сам твіт маска.
«Про це Маск написав в твітері» лінк у слові написав — у лінку ваш акаунт вписаний.
+
0
tzarembo
tzarembo
17 березня 2021, 19:20
#
Спасибо большое за внимание к нашим публикациям. Исправили
+
+30
R S
R S
17 березня 2021, 21:30
#
«NFT набирают все большую популярность.»

загон оленей начался! добро пожаловать в отару!!!
+
0
ballistic
ballistic
17 березня 2021, 22:47
#
«Насправді, не зовсім правильно це продавати«
— твереза думка інженера, який робить правильні (реальні, а не віртуальні) речі:
https://youtu.be/gA6ppby3JC8
+
0
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
17 березня 2021, 23:06
#
Видимо мир только дорвался до постмодерна.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися