Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 грудня 2020, 15:39

Visa вивчає можливість запуску офлайн-обміну цифрових валют

Міжнародна платіжна система Visa опублікувала документ, в якому пропонує новий підхід до автономних офлайн-платежів між двома електронними пристроями. Новий спосіб позиціонується як алгоритм фізичного обміну цифровою валютою. Про це повідомляє finextra.com.

Visa вивчає можливість запуску офлайн-обміну цифрових валют
Фото: pinterest.com

Суть механізму обміну

Центральні банки приділяють особливу увагу фінансовій доступності, отже, як йдеться у документі, необхідно враховувати структуру обміну цифровими валютами, коли ні покупець, ні продавець не мають доступу до інтернету.

Протокол, описаний Visa, дозволяє безпосередньо завантажувати цифрові гроші на персональні гаджети, такі як смартфон або планшет. Криптоактиви зберігаються на захищеному модулі, вбудованому в пристрій і керований емітентом криптогаманця. За допомогою архітектури CBDC криптовалюту можна передавати з одного пристрою на інший без будь-яких посередників, таких як банки, платіжні мережі або платіжні системи, а просто через Bluetooth або технологію NFC.

Читайте також: Запущена нова технологія прийому онлайн-платежів — Visa Tap to Phone

«Однією з важливих конструктивних особливостей CBDC в рамках ієрархічної інфраструктури довіри є можливість автономної роботи для створення безпечних двоточкових автономних платежів з використанням авторизованого обладнання. Можливість автономної роботи архітектури CBDC допоможе створити платіжний канал, що дозволяє споживачам і бізнесу здійснювати операції за будь-яких умов», — йдеться в технічній анотації, опублікованій Visa.

МПС заявляє, що ця функція буде корисна там, де підключення до інтернету нестабільно або користувач може використовувати інтернет тільки періодично, наприклад, при відвідуванні місцевого інтернет-кафе.

Читайте також: Visa представляє розширений інструментарій Fast Track для платіжної інфраструктури

Новинка Mastercard

Mastercard запускає в Азії пілотний проєкт своєї біометричної карти. Її особливість полягає в використанні відбитка пальця для авторизації трансакцій у платіжних терміналах в магазинах. Про це повідомляє пресслужба Mastercard.

Хочете знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 2

+
0
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
20 грудня 2020, 17:48
#
Чем им можно помочь? Нельзя никого оставлять без подарка в канун праздников.
+
0
Daos
Daos
21 грудня 2020, 9:04
#
Что-то мало новостей по крипте. Вчера всего лишь 75% новостей на Минфине было посвящено данной теме:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися