Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2020, 10:32

Світ опинився перед найбільшою рецесією за останні 80 років — генсек ООН

Соціально-економічні наслідки пандемії коронавіруса величезні і продовжують множитися. Світ може зіткнутися з найбільшим економічним спадом за останні 80 років. Про це на форумі Нобелівської премії миру заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, передає РБК.

Світ опинився перед найбільшою рецесією за останні 80 років - генсек ООН
Фото: Reuters

Що підкреслив генсек

«Ми стоїмо перед обличчям сильної глобальної рецесії за вісім десятиліть. Зростає рівень граничної бідності і загрози голоду», - попередив генсек. До такої ситуації призвели вже існуючі «нерівність і несправедливий устрій суспільства, які виявила пандемія».

Гутерреш зазначив, що вже завдані збитки не здатна виправити жодна вакцинація.

Генсек ООН назвав те, що відбувається, глобальною загрозою, на яку країни не виробили спільної відповіді, хоча Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) надавала всю необхідну інформацію для боротьби з інфекцією.

Реакція на пандемію була фрагментарною і хаотичною, констатував Гутерреш.

«Країни, регіони і навіть міста конкурували один з одним за постачання предметів першої необхідності і за передові медичні послуги», - сказав він і закликав не допустити повторення ситуації при розподілі вакцин від covid-19.

Тривалість локдаунів у світі

Яким же був ключовий внутрішньодержавний бар'єр в боротьбі з пандемією - локдаун - в різних країнах. В «Слово і діло» підрахували.

Найбільше не пощастило Грузії: загальна тривалість жорсткого карантину складе тут 133 дні. Перший локдаун у країні діяв від 31 березня по 8 червня. Тепер з 28 листопада і до 31 січня в країні знову посилили обмеження на тлі зростання захворюваності коронавірусів. У найбільших містах Грузії діє комендантська година, не працює пасажирський транспорт, зачинено все, крім магазинів. Невелике послаблення карантину буде з 24 грудня по 2 січня - дозволять роботу ТРЦ, ринків і транспорту.

У Бельгії жорсткий карантин в цілому діє 127 днів: від 14 березня до 8 червня і з 2 листопада по 13 грудня.

Читайте також: Локдаун в Україні введуть з 8 по 24 січня. Які обмеження будуть діяти

110 днів жорсткого карантину пережила Великобританія. Перший локдаун оголошували з 24 березня по 15 червня, другий - з 5 листопада по 2 грудня. Останні обмеження передбачали закриття закладів громадського харчування, спортзалів, непродовольчих магазинів. Тепер країна перейшла на регіональні обмеження. За останніми даними, за три тижні жорсткого карантину нових випадків коронавіруса менше.

У Румунії тривалість двох локдаунів становить 98 днів, в Австрії - 93 дні, у Франції - 87 днів, у Польщі - 77 днів.

У Греції локдаун продовжували вже двічі. Він діє з 7 листопада і повинен був закінчитися 30 листопада, потім його продовжили до 7 грудня, тепер ще на тиждень - до 14-го. Все тому, що кількість нових випадків інфікування знижується повільніше, ніж очікувалося. Таким чином, два жорстких карантини в Греції - 107 днів.

В середньому 100 днів суворого карантину перенесла Чехія, другий локдаун там закінчився 3 грудня. Влада дозволила відкрити магазини, ресторани, перукарні і музеї, але все працюватиме з обмеженнями за кількістю відвідувачів.

Страхування від COVID-19. Виплата в 50000 гривень

Що в Україні

З огляду на весняний локдаун і карантин «вихідних днів», українці «просиділи вдома» 108 днів. Попереду - ще одне посилення карантинних заходів: локдаун з 8 по 24 січня включно.

Читайте також: Плани на січень: НБУ розповів, як буде діяти, коли в країні введуть локдаун

Коментарі - 6

+
+39
Італій .
Італій .
13 грудня 2020, 10:44
#
Если бы коронавируса не было - его бы пришлось придумать.
+
+60
bonv
bonv
13 грудня 2020, 16:06
#
- Доктор, когда закончится эпидемия коронавируса?
- Не знаю, я не интересуюсь политикой.
+
+15
Все буде Україна
Все буде Україна
13 грудня 2020, 12:37
#
Его и так придумали.
+
+15
bonv
bonv
13 грудня 2020, 16:08
#
А тепер пожинаємо наслідки...
+
+25
Bischof
Bischof
13 грудня 2020, 20:31
#
Методичку смените устаревшую. Сейчас уже следовало бы ругать вакцинацию.
+
0
juular
juular
13 грудня 2020, 22:23
#
Можно подумать локдаун закончится 24 января....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися