Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2020, 12:15

Центробанк Японії з 2021 року впроваджує в обіг цифрову єну

З 2021 року керівництво країни почне переводити частину трансакцій на цифрову валюту. Про це з посиланням на центробанк Японії пише kurs.com.ua.

Центробанк Японії з 2021 року впроваджує в обіг цифрову єну
Фото: volynnews.com

Очільник Міністерства фінансів Японії Таро Асо сподівається таким чином прискорити розвиток економіки і забезпечити перехід на безготівкові платежі.

Чому вводять цифрову ієну

З метою просування цифровізації при створенні цифрової єни та проведенні експериментів з нею залучено понад 30 великих банків, брокерських і телекомунікаційних компаній, комунальних служб і роздрібних торговців Японії. Це перший крок на шляху реалізації планів центрального банку щодо переходу на цифрову валюту.

Експерти вже відзначали відставання японської економіки від світового тренду по впровадженню крипто- і цифрових валют. Однак наразі очевидно, що керівництво країни має намір ліквідувати таке упущення і глобальні досягнення у галузі фінансових технологій незабаром стануть доступні і на японському ринку.

Ініціативна група розробників з трьох найбільших японських банків планує створити загальну розрахункову платформу, на якій і буде запущено цифрову єну. Різні діджитал-платформи в Японії конкурують і залишаються несумісними одна з одною, на відміну від Китаю, де на ринку домінує кілька великих майданчиків.

«В Японії є багато цифрових платформ, але жодна з них не є достатньою великий, щоб проводити готівкові платежі», - зазначив на онлайн-брифінгу колишній виконавчий директор банку BOJ Хіромі Ямаока, який очолює ініціативну групу.

На початкових етапах право емісії цифрової валюти мають тільки кілька приватних банків. У разі позитивного результату цифрову єну зможуть емітувати й інші фінустанови країни.

Нагадаємо

  • Японія входить до переліку країн, які найчастіше використовують готівку. Безготівкові розрахунки становлять лише 20% від загального обсягу. Це набагато нижче, ніж у США (45%) або Китаї (70%).
  • Два роки тому в центральному банку Японії заявляли про те, що не бачать способів підвищення результативності власної грошово-кредитної політики за рахунок випуску цифрової валюти.
  • Раніше «Мінфін» писав, що цифрову єну в середині літа почав тестувати центробанк Японії.

Цифрова валюта стає дедалі популярнішою

  • 54% центробанків у світі, що брали участь в опитуванні Світового банку в 2019 році, на даний час вивчають питання випуску власної цифрової валюти.
  • 32% поки не вивчали питання.
  • Тільки 15% після проведення досліджень прийняли рішення не випускати CBDC.

Бажаєте знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 5

+
0
lika197
lika197
29 листопада 2020, 13:41
#
Крипта является безналичным расчетом. Мы живём в мире, где некоторые технологичные монополии уже не сторонники доллара или евро, а гоняют людей в свои системы безналичного расчёта. Пока есть две очень мощных стороны, банки и эти тех-гиганты. Пока банки более менее являются противовесом для тотального контроля монополий силиконовой долины, ведь силиконовая долина теперь тоже хочет стать банками. На этом фоне мне невозможно не поддержать банки, ради сдержек и противовесов.

Из-за силиконовой долины и молодых и доверчивых фанбойз крипты - центральные банки теперь тоже вынуждены участвовать и выпускать свои конкуренты. В конце концов, больше будет в безналичном расчёте и больше будет под контролем, чем было, из-за человеческой жадности.
+
+30
Італій .
Італій .
29 листопада 2020, 14:29
#
Блабла, блокчейн, блаблабла, блокчейн.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
29 листопада 2020, 21:19
#
Ржака з Ліки ти Італія... якщо ти щось не розумієш чи не приймаєш, то тобі тільки і лишається, що блаблабла... Але біток закашлявся... монополія порушується. Якщо інші крипти боролися з бітком за те, хто на мілісекунду швидший, маючи за собою вакуум, то криптоєна то частинка третьої за величиною економіки... з усіма перевагами битка, але без головного недоліку...
+
0
Італій .
Італій .
30 листопада 2020, 8:50
#
Проблема не в понимании или принимании мной, проблема в отсутствии какой-либо информации в «новости». Это не ржака, это печальный тренд «новостных» сайтов забивающих ленту «новостями» просто для галочки.

Ну а твою цванякскую ржаку я даже комментировать не стану.
+
0
diany
diany
30 листопада 2020, 11:41
#
Безнал це вже й так цифрова валюта...рукалице.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися