Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 листопада 2020, 12:47

Чи впаде золото до $1700

На початку тижня ціна на золото впритул наблизилася до позначки в $1800. Менше ніж за місяць дорогоцінний метал подешевшав приблизно на $150. До чого готуватися інвесторам у цій ситуації? Чи продовжить золото дешевшати або ціна відновиться?

Про те, як будуть вести себе золоті котирування і як на ціну дорогоцінного металу вплинуть політичні процеси, в колонці для investing розповів експерт Барані Крішнан. «Мінфін» публікує скорочену версію статті.

Золоті гірки

Щотижня золото підносить нам черговий сюрприз. Два тижні тому жовтий метал упав у прірву, тиждень тому твердо утримувався на своїх позиціях, а потім знову впав.

Все це відбувалося на тлі одних і тих же подій: випробувань вакцини проти covid-19 і того, як це може вплинути на розвиток наймасштабнішої в історії пандемії.

Крім того, пізно ввечері у понеділок Білий дім дав добро на передачу влади обраному президенту-демократу Джо Байдену, щоб він і його команда могли спрямувати зусилля на боротьбу з коронавірусом. Новина понеділка про те, що Байден збирається призначити колишнього голову Федеральної резервної системи Джанет Йеллен на посаду міністра фінансів, схоже, була добре сприйнята на Волл-стріт.

Нічний сплеск ризикових настроїв, викликаний всіма цими подіями, привів ринок золота до розвороту. Було багато обговорень, чи настане цей розворот, який почався відразу після того, як золото остаточно опустилося нижче рекордних максимумів серпня у більш ніж $2 тис.

Масштабне падіння, в ході якого один за іншим пробивалися рівні підтримки в районі $1900 і $1800, неминуче ставить питання: чи добереться золото до $1700+, і якщо так, то як довго воно там залишиться?

Територія $1700 «безумовно можлива»

За словами Суніла Кумара Діксіта, аналітика з золота SK Dixit Charting у Калькутті, спотове золото безумовно може впасти нижче $1800, з огляду на надзвичайно ведмежу свічку на графіках, що сформувалася протягом останніх 24 годин.

Проте, потужний відскік назад на територію $1800+, швидше за все, піде майже відразу ж, як тільки золото буде торгуватися нижче цього рівня або до рівня $1768, додає він. Діксіт заявляє: «Останній бастіон технічної підтримки в районі $1800+ знаходиться на позначці $1818 і якщо він буде пробитий, то золото може опуститися до $1795 і $1768. Проте, будь-який власник короткої позиції в золоті повинен також мати на увазі, що золото за ціною $1700 розглядатиметься багатьма як вдала можливість покупки, і це само по собі, швидше за все, поверне його назад на територію $1800».

Читайте також: Чи варто купувати платину, доки вона вдвічі дешевше золота

І хоча зараз власники довгих позицій можуть відчувати страх при думці про ціну в $1700, вони повинні пам'ятати, що саме на цьому рівні воно торгувалося в липні прямо перед ралі, яке привело його до $2000 і вище до початку серпня. Таким чином, золото може повернутися до рівнів $1700+, але цілком імовірно, що воно не залишиться там занадто довго, прогнозує Діксіт.

Аналітик золота Гільєрмо Алькала, який веде блог на FX Live, згоден з Діксітом в тому, що золото безумовно може опуститися до короткострокового мінімуму в розмірі $1700.

Інвестори повернуться у золото

Філіп Стрейбл, головний стратег ринку Blue Line Futures, очікує, що падіння складе не більше $15 нижче рівня $1800. Він пояснює: «Підтримка на рівні $1850 трималася так довго, що пробій повинен був нарешті статися. Проте, найнижча ціна, я думаю, складе $1785. Я очікую, що люди будуть з ентузіазмом повертатися в золото у цей момент. Ті, хто перейшов з золота у біткоїн та якісь інші активи, вчинять нерозумно, якщо не куплять золото на цих рівнях», — вважає він.

Читайте також: Як інвестувати в срібло: 4 доступних способи

Крейг Ерлам, аналітик OANDA у Нью-Йорку, також вважає, що золото впаде нижче $1800 і повернеться звідти дуже швидко. «Я думаю, що зростання золота ще не закінчено і варто очікувати ще багато стимулів. Федеральна резервна система і Європейський центральний банк, імовірно, запустять програму стимулювання в грудні у відповідь на нещодавнє збільшення випадків COVID і в разі погодження відкладеної раніше угоди про заходи бюджетної підтримки. Якщо все це станеться, золото може отримати додатковий стимул» - говорить він.

Політичне підґрунтя

Логічно, що золото може зростати з двох причин — страх перед більш жорсткими обмежувальними заходами на тлі covid-19, які можуть завдати шкоди економіці, або масштабні витрати з метою стимулювання економіки, яка постраждала від пандемії, додає він. У міру розвитку успіху в розробці вакцин, введення локдаунів виглядає все менш імовірним.

При цьому зберігається ймовірність затвердження масштабних заходів стимулювання економіки на тлі covid-19, подібних до тих, що були схвалені в березні і сприяли зростанню золота до $2000.

Як ми знаємо, демократи, які формують більшість у Палаті представників, в березні досягли угоди з адміністрацією Трампа і республіканцями в Сенаті про затвердження програми економічної підтримки CARES. В рамках цієї програми було виділено приблизно $3 трлн для виплати зарплат, субсидування позик і грантів для бізнесу, а також іншої адресної допомоги нужденним громадянам.

Однак, з того часу реалізація плану надання допомоги постраждалим зайшла в глухий кут. В основному розбіжності між республіканцями і демократами стосувалися розміру наступних заходів стимулювання, оскільки тисячі американців, особливо в секторі авіаперевезень, ризикували втратити роботу без подальшої підтримки.

Але тепер, коли перехід влади до Байдена, нарешті, має відбутися, здається, зростає надія на те, що республіканці в Сенаті і адміністрація Трампа, що йде, будуть співпрацювати з демократами в Палаті представників і новою адміністрацією Байдена, з метою затвердження нових заходів стимулювання за підтримки обох партій.

Читайте також: Інвестиції в золото: як це працює

Крім того, якщо демократи виграють два тури виборів у Сенат в Джорджії 5 січня, це дасть партії контроль над обома палатами Конгресу, а також Білим домом, що дозволить Байдену прийняти будь-які податкові пільги, які він вважатиме доречними.

Коментарі - 8

+
+60
bonv
bonv
25 листопада 2020, 13:59
#
То прогнозували на Мінфіні в 2500 то вже до 1700:))) Золоті прогнози:))
+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
25 листопада 2020, 16:44
#
На Виктора Федоровича надо поглядывать . Вот у Кого нюх на это!
Если шапки продаёт значит весна близко...
+
+9
Toxa David
Toxa David
25 листопада 2020, 17:24
#
Https://minfin.com.ua/2020/08/06/50118002/ Почему золото продолжит дорожать
Цена на золото обновила свои исторические максимумы и торгуется уже около отметки в $2050 за унцию. Более того, если вспомнить, что в прошлые годы цена на золото вообще никак не отыграла позитивные для металла события в период с 2011 по 2019 год, то потенциал роста в текущий момент имеет двойную силу.
Источник: Минфин
Супер аналитики и супер прогноз от 6 августа 2020, 16:34. Пальцем в небо.
+
+9
Toxa David
Toxa David
25 листопада 2020, 17:38
#
Https://minfin.com.ua/2020/07/29/49613707/ Цена золота резко выросла. Что дальше.
Цена золота обновила исторический максимум, побив рекорд 2011 года. И это далеко не предел. По прогнозам ведущих аналитиков, уже осенью стоимость одной унции драгоценного металла превысит $2000, а через полтора года и вовсе достигнет $3000.
Источник: Минфин
Супер аналитики и супер прогноз от 29 июля 2020, 13:07. Пальцем в небо.
+
0
Arnold2
Arnold2
25 листопада 2020, 15:05
#
Фунтік казав буде 666, значить буде 666. Вже такі експерти як Сунил Кумар Диксит, Крейг Эрлам, Филипп Стрейбл Гильермо Алькал да и просто Morgan Stanley повині прислухатись до нього.
+
+15
preyvanamor
preyvanamor
25 листопада 2020, 21:10
#
ХАХАХААХ!
«25 серпня 2020, 1:38# Аналитики ожидают роста золота и «масштабного» обесценивания валют»

і мій комент до тієї статті: «Нє, обвал до 1600-1700 практично гарантовано... але продавати в коротку я, звісно ж, не рекомендую! Ну хіба з стопами!»

і як бачите золото вже дуже близько підібралось до 1700...
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
26 листопада 2020, 9:40
#
Прогноз курса доллара и евро: к чему готовиться?

https://www.youtube.com/watch?v=is7AE1Xa_x4&feature=youtu.be

Ваша подписка на youtube-канал «Минфин» и комментарии под видео помогут развитию нашего канала. Спасибо!
+
0
lika197
lika197
26 листопада 2020, 12:06
#
Чрезмерные объемы на продаже в последние дни, после обвала 9-го числа и победы Байдена. Хотя продажи замедляются и разворот возможен, поток ещё не закончен. Я по-прежнему не фанат бита или золота как долгосрочная инвестиция, только как спекулятивный инструмент. Нужно платить чтобы хранить золото, и ни золото, ни бит ничего не производит. Акции и недвижимость являются единственными настоящими долгосрочными инвестициями а не валюты или валютные эквиваленты.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися