Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2020, 9:07

Долар опустився до світових валют до мінімуму за 2,5 роки

Американський долар впав до провідних світових валют до мінімуму з квітня 2018 року. Про це пише РБК з посиланням на Вloomberg.

Американський долар впав до провідних світових валют до мінімуму з квітня 2018 року.
Фото: rbc.ua

Що показує Bloomberg Dollar Spot Index

Показник Bloomberg Dollar Spot Index в понеділок знизився на 0,3%, до 92,09 пунктів. Індекс відстежує динаміку курсу долара по відношенню до десяти валют, у тому числі до євро, японської ієни, китайського юаня і швейцарського франка.

Як пише агентство, 23 листопада до долара зросли британський фунт і норвезька крона. Крім того, прибутковість десятирічних казначейських облігацій США зросла до 0,86%.

Всьому виною вакцинація?

Як заявив 22  листопада Монсеф Слауї, вакцинація може початися 11 або 12 грудня.

За його словами, 10 грудня відбудеться засідання щодо вакцини, яку розробили компанії Pfizer і BioNТech. Ще однією позитивною новиною про вакцини від коронавірусу стало повідомлення англо-шведської компанії AstraZeneca, яка оголосила, що її вакцина ефективна в середньому в 70% випадків. При цьому в одному з режимів дозування, який застосовувався в ході випробувань, вакцина показала 90-відсоткову ефективність.

Читайте також: Долар може впасти на 20% через появу вакцини і відновлення світової економіки-прогноз

«Новини про вакцини говорять на користь того, що рано, чи пізно відбудеться відновлення світової економіки, в той час як долар втратить свою привабливість в якості захисного активу», — наводить Bloomberg думку валютного стратега National Australia Bank Родріго Катріла.

Передісторія

У середині листопада аналітики Citigroup розповіли, що в 2021 році курс долара може впасти на 20%.

На їхню думку, це відбудеться в тому випадку, якщо вакцини проти коронавірусу отримають широке поширення і допоможуть оживити економіку і торгівлю.

Крім цього, на курс американської валюти може вплинути політика низьких ставок Федеральної резервної системи США, через яку інвестори будуть переходити з американських активів в міжнародні.

Що відомо про вакцини

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, усього приблизно 10 вакцин перебувають на третьому етапі тестування ㅡ рандомізованих, подвійно-сліпих випробувань серед великої кількості добровольців.

9 листопадакомпанії Pfizer та BioNTech (зі США та ФРН відповідно) оголосили про те, що їхня вакцина продемонструвала ефективність понад 90% на фінальному етапі випробувань. Після завершення третього клінічного етапу випробування виробники заявили про її успішність на 95%.

Слідом за вакциною від Pfizer та BioNTech американська компанія Moderna заявила про успішність своєї вакцини на 94,5%.

Хочете знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися