Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 листопада 2020, 8:41

Мальта змінила умови видачі «золотих паспортів»

Уряд Мальти оголосив нові умови видачі іноземцям громадянства в обмін на інвестиції. Претендентам доведеться провести як мінімум рік в статусі резидента і пройти ретельну перевірку. Отримати громадянство зможуть не більше як 400 заявників на рік. Про це пише mind з посиланням на  The Bell.

Уряд Мальти оголосив нові умови видачі іноземцям громадянства в обмін на інвестиції.
Фото: capitalin.org

Як отримати «золотий паспорт»

Питаннями громадянства на Мальті тепер буде займатися нова структура під назвою Komunita Malta. Агентство, яке займалося програмою індивідуальних інвесторів, припинить своє існування в січні 2021 року.

За новими правилами, подати заявку на отримання громадянства можна буде тільки після закінчення 1-3 років з моменту отримання статусу резидента.

Читайте також: Країни Карибського басейну влаштували розпродаж «золотих» паспортів

Термін залежить від розміру інвестицій. Претенденти на громадянство будуть піддаватися «ретельній юридичній перевірці», термін якої не обмежений.

Протягом п'яти років після отримання громадянства Мальта проводитиме «постійний моніторинг» щодо нових власників паспортів.

Мальта продовжить публікувати імена всіх іноземців, які отримали громадянство в обмін на інвестиції, а також почне оприлюднювати імена тих, чиє громадянство відкличуть.

Скільки потрібно інвестувати, щоб отримати громадянство, в повідомленні не уточнюється.

Читайте також: Україна опустилася в рейтингу паспортів світу. Чий паспорт самий «вільний»

Передісторія

У вересні уряд Мальти зазначав, що мінімальна сума інвестицій за новими умовами складе 600 000 євро, при таких вкладеннях можна подати на громадянство через три роки після отримання посвідки на проживання.

З листопада на Кіпрі припинила діяти програма, за якою іноземці могли отримати громадянство в обмін на інвестиції. Вона існувала з 2013 року і принесла країні близько 8 млрд євро інвестицій. В обмін влада Кіпру видала близько 4000 «золотих паспортів».

Рішення було прийнято після розслідування телеканалу Al Jazeera про причетність офіційних осіб до порушень при наданні громадянства.

ЄС хоче почати розслідування щодо видачі Мальтою «золотих паспортів», при цьому більшість не зовсім законно виданих паспортів стосувалися росіян.

Коментарі - 3

+
+30
bonv
bonv
23 листопада 2020, 9:35
#
Ті кому треба вже давно мають.. Беня підтвердить:)
+
0
greenozon
greenozon
23 листопада 2020, 12:41
#
Так заберуть і спасибі не скажуть!
+
+13
Буква Ґ
Буква Ґ
23 листопада 2020, 10:41
#
>по новым условиям составит 600 000 евро
Дешевле паспорт цыгана оформить а потом на сдачу все правительство молдовы купить.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися