Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 липня 2020, 14:36

Україна опустилася в рейтингу паспортів світу. Чий паспорт «найвільніший»

7 липня компанія Henley & Partners оновила Індекс паспортів, який аналізує візові правила 200 держав за результатами другого кварталу поточного року і ранжирує їх за кількістю країн безвізового в'їзду.

«Мінфін» представляє дані свіжого дослідження.

Суть рейтингу

Позиція країни в рейтингу визначається за кількістю країн світу, які її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз (без візи або з візою після прибуття).

Читайте також: 700 тисяч готелів почнуть приймати биткоины та інші кріптовалюти

Індекс паспортів є першим в історії міжнародним рейтингом країн за свободою пересування громадян, відображає міжнародні відносини і статус країн на світовій арені. З 2018 року Індекс паспортів оновлюється щоквартально.

Що змінилося

Японія утримує перше місце в Індексі паспортів. Громадяни країни можуть відвідувати без візи (або з візу по прибутті) 191 напрямок світу, що на дві країни більше, ніж рік тому.

Сінгапур залишається на 2-му місці з показником 190 країн. Південна Корея і Німеччина займають 3-е місце (189 напрямків).

Україна в рейтингу посідає 44-ту сходинку, розділивши її з Нікарагуа і Венесуелою. За рік наша країна опустилася на одну позицію. Хоча список країн, в які можна в'їжджати без візи, розширився на одну.

Європейське громадянство через інвестиції, що змінилося

Країни з програмами отримання громадянства через інвестиції продовжують зміцнювати свої позиції в індексі. Наприклад, Мальта знаходиться на 8-му місці з безвізовим доступом до 184 країни, Кіпр – на 16-му місці (174 країни).

Інвестиційна програма Мальти дозволяє отримати громадянство через 12-15 місяців за інвестиції від EUR 1 млн. Аналогічна програма Кіпру – через 6-9 місяців за інвестиції від EUR 2,15 млн.

Чорногорія займає 47-е місце з показником 124 безвізових напрямків. Мінімальний розмір інвестицій для отримання паспорта країни – від EUR 350 000.

Коментарі - 2

+
+37
zzel
zzel
7 липня 2020, 16:09
#
Помню были времена когда нага позиция в рейтингах вверх шла
+
+14
Італій .
Італій .
10 липня 2020, 12:58
#
То были времена барыги™ и его эпохи бедности. Теперь барыгу™ заместил профессиональный клоун и начал новую эпоху возврата заробитчан. Да и Кличко постоянно напоминает что #доситьшастать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися