Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 липня 2020, 14:07

Країни Карибського басейну влаштували розпродаж «золотих» паспортів

Позбувшись доходів від туристичної галузі через пандемію, країни Карибського басейну влаштували розпродаж «золотих паспортів». Тепер придбати громадянство острівних держав можна значно дешевше, повідомляє Bloomberg.

Агентство відзначає, що більшість країн Карибського басейну давно мають програми, в рамках яких заможні іноземці можуть отримати громадянство в обмін на інвестиції.

Однак роль цієї статті доходів значно зросла після того, як пандемія коронавіруса вдарила по туризму.

Читайте також:Україна опустилася в рейтингу паспортів світу. Чий паспорт самий «вільний»

Однією з перших ціни на «золоті паспорта» знизила країна Сент-Кітс і Невіс. До кінця 2020 року вона пропонує придбати громадянство для родини з чотирьох осіб в обмін на внесок в розмірі $150 тис, перерахований у місцевий «Фонд сталого розвитку». Раніше участь у цій програмі обійшлося б іноземцям в $195 000, вказує Bloomberg.

Сент-Люсія, яка пропонує громадянство в обмін на купівлю п'ятирічних безпроцентних облігацій, знизила суму необхідних інвестицій вдвічі — до $250 тис з однієї людини, і до $300 тис для сім'ї з чотирьох чоловік.

У багатьох інших країнах регіону, включаючи Гренаду і Домінікану паспорти стали коштувати ще дешевше — близько $100 тис.
«Під час пандемії, коли відсутній туризм, ми повинні знайти спосіб отримання доходу для підтримки нашої економіки», — зазначив глава підрозділу з питань надання громадянства через інвестиції Сент-Кітс і Невіс Ліс Хан.

Читайте також:Європейські компанії вже втратили більше $100 мільярдів через пандемію і карантину

За його словами, особливий інтерес до «золотих паспортів» в період пандемії проявили жителі Китаю і країн Близького Сходу.

Програми карибського громадянства користуються досить високою популярністю серед підприємців зі всього світу. Приміром, паспорт Сент-Кітса і Невіс дає можливість безвізового в'їзду до 156 держав світу. Серед переваг також — відсутність податків на світовий дохід, дивіденди, багатство і спадщину.

Коментарі - 2

+
+66
bonv
bonv
13 липня 2020, 14:21
#
Серед переваг  — відсутність податків на світовий дохід, дивіденди, багатство і спадщину. Привабливо:)
+
+29
bonv
bonv
13 липня 2020, 14:23
#
Чем больше денег, тем больше их не хватает. А если денег совсем нет, то никакой нехватки не ощущается. Потому что не может не хватать того, чего нет:)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися