Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2020, 18:49

Чи зросте ціна біткоїна до $ 20 тисяч

З середини жовтня ціна біткоїна зростала досить стрімко: з $ 11,5 тис. до поточних $18 тис. доларів США. Зараз багато хто чекає, що біткоїн може продовжити зміцнюватися і перевищить $20 тисяч, встановивши таким чином найвищу цінову позначку.

Чому дорожчає криптовалюта та про її перспективи на майбутнє розповіли аналітики Binance. 

Для контексту і пояснення зростання біткоїна є декілька факторів, але жоден з них не може повністю пояснити зростання ціни. Не кажучи вже про те, щоб робити будь-які прогнози щодо майбутньої ціни біткоїна.

Біткоіни став сприйматися як захисний актив від інфляції. Можна припустити, що уряди багатьох країн будуть слідувати закликам таких організацій, як МВФ, і продовжувати надавати економічну допомогу країнам, які найбільше постраждали від covid-19. Але такі заходи загрожують подальшим зростанням інфляції. Отже, зростає ймовірність перетікання інвестиційних коштів в активи-притулки.

Фактично інвестиційні кошти вже частково перетекли в такі активи. Дохідність золота з початку року до теперішнього часу складає 23%, а біткоїни демонструє аналогічну, але дуже виражену тенденцію з дохідністю близько 248% з початку року. Крім MicroStrategy, дуже багато організацій додали біткоїни у свої портфелі.

Дуже часто фактори, які чомусь прийнято ігнорувати, грають не менш важливу роль в поясненні «ралі» біткоїна. До них відносяться ринкова інфраструктура і регулювання, доступні фінансові продукти і послуги.

Завдяки розвитку регулювання за останні три роки з'явилися ліцензовані кастодіальні організації. Наприклад, Grayscale Bitcoin Trust тепер керує 515 000 BTC у своєму трасті і продовжує зростати (+ 25 000 BTC за останні 14 днів).

Процес виходу на ринок спрощений, тепер доступні продукти з підтримкою широкого діапазону валют, інтерфейси і юзабіліті кріптовалютних проектів стали значно кращими.

Зросла частка ринку ф'ючерсів і деривативів. Відкритий інтерес біткоїна, який складається як з ф'ючерсних, так і з безстрокових контрактів, недавно досяг свого граничного значення і перевищує $6 мільярдів.

Високоліквідні активи (наприклад, стейблкоїни), позабіржові ринки, кілька ліцензованих біржових платформ і навіть децентралізовані біржі з гарантованим матч-мейкінгом (наприклад, Uniswap з токенами BTC на Ethereum) — все для того, щоб дати інвесторам можливість отримати доступ до біткоїнам і ліквідувати свої позиції при необхідності.

Простіше кажучи, ринкова екосистема багато в чому сформувалася за останні три роки. Тепер, коли зростаюча макроекономічна невизначеність могла надихнути приватних та інституційних інвесторів ще раз звернути увагу на біткоїн і всю крипто-екосистему, картина змінилася.

У багатьох країнах компанії можуть законно тримати в своїх портфелях біткоїни. На ринку деривативів можна вибудовувати складні позиції. Тепер можна отримати доступ до високої ліквідності як всередині мережі, так і через позабіржові ринки, а також мати високоякісні актуальні дані всередині мережі. Таким чином, багато факторів, які інвестор може шукати на ринку, що розвивається, тепер присутні на криптовалютному, і будуть підтримувати всю екосистему в майбутньому.

Коментарі - 13

+
+61
bonv
bonv
21 листопада 2020, 11:25
#
По факту всі гаразді прогнозувати:))) Біткоіни став сприйматися як захисний актив від інфляції. Біткоїни сприймають як прибуткові інвестиції..
+
+30
Markell
Markell
21 листопада 2020, 15:45
#
Конечно взлетит. Тут к гадалке не ходи гарантирую что взлетит. А потом резко упадет до тысяч 5, и ребятки отлично на *** заработают. Потом уже по накатанному сценарию будет постепенное повышение и обвал. Ведь *** не мамонт, не вымрет.
+
+42
Иво Бобул
Иво Бобул
21 листопада 2020, 17:49
#
Да-да. все по накатанной ...
1. сначала с 7 он взлетает до 100, потом падает до 30 
2. дальше с 30 он идет на 1000, и падает до 100
3. дальше он с 100 идет на 20 000 и падает до 4 000
4. с 4 000 он идет до ..... ( продолжайте анаголию, умник )
+
+15
ballistic
ballistic
21 листопада 2020, 20:12
#
«Скільки мотузочці не витися, а кінець все одно буде» /Народна мудрість/
+
+41
ZurichGnome
ZurichGnome
21 листопада 2020, 16:19
#
Для тих, хто розібрався в технічній і функціональній стороні Біткойна і технології блокчейн, на якій він успішно працює добрий десяток років, очевидно, що він надалі буде рости в ціні (так як його пропозиція відома наперед і чітко лімітована системним кодом). Інше питання - потрібність Біткойна в майбутньому і його користь для майбутнього світової економіки... Тут дійсно питання. Зокрема, комісії по транзакціям, інфраструктура і зручність проведення регулярних платежів - це поки що основні його недоліки, які не дають розкрити потенціал «бітка» на повну. Але очевидне одне: на даний час це самий безпечний (з точки зору можливості хакінгу і технічного взлому) і самий дешевий (з точки зору відкриття і обслуговування поточного рахунку) інструмент для капіталовкладення, який перебуває поза прямим впливом державних та міждержавних фінрегуляторів.
+
0
Віталій Андарак
Віталій Андарак
22 листопада 2020, 13:04
#
Він буде мати високу ціну, поки не з‘явиться технологія, в якій будуть усунуті деякі недоліки, а всі переваги збережені.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
23 листопада 2020, 11:18
#
Євро та долар підуть в цифру і все зміниться. Візьмуть плюси, усунуть мінуси... проблемою буде хіба що, емісія. Але і плюсів буде не мало.
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
24 листопада 2020, 1:49
#
Точка-яка ?-п'ята?..правильно : ,,з погляду можливості хакінгу.."
+
0
mphet26
mphet26
27 листопада 2020, 22:30
#
История со всеми этими 99% безполезных ico, непонятными шлако-коинами с сотнями милионов капитализации, колебаниями по 70% в сутки ляснется в пол. А вот после этого мы получим действительно полезный продукт, как было после краха доткомов. А вот кто останется на этом рынке вопрос не решенный. Google, например, тогда даже не существовал, а теперь? Буквально 2-3 компании из тех времён сохранились на рынке.
Так что думаю мы будем ещё какое-то время наблюдать колебания, но в итоге рынок должен сбросить балласт когда (если) все будут готовы к введению крипты во всех сферах жизни.
Конкретно Биток не видержит конкуренцию ибо он устарел, но займёт нишу типа компании IBM - старый авторитет в состоянии вечного дожития. Сейчас биток разумно перегонять со счёта на счёт, но никак не долгосрок.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
23 листопада 2020, 11:27
#
20т ГАРАНТОВАНО!
+
0
ballistic
ballistic
23 листопада 2020, 11:41
#
ФГВФО?! :)
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
24 листопада 2020, 1:49
#
))))))))))))))))))))))
+
0
Markell
Markell
26 листопада 2020, 10:37
#
По поводу темы, посмотрите на курс сегодня… Как всегда срубили с л**ов денег и понизили.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися