Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2020, 14:45

До системи BankID підключився ще один великий банк

Райффайзен Банк Аваль став 23-м банком, що підключився до системи BankID НБУ як ідентифікатор. Про це повідомляє пресслужба НБУ в фейсбуці.

Райффайзен Банк Аваль став 23-м банком, що підключився до системи BankID НБУ як ідентифікатор.
Фото: ukrinform.ua

Що це дасть клієнтам

«Тепер клієнти Райффайзен Банку Аваль отримали комфортний і безпечний доступ до державних фінансових, комерційних та інших послуг, які надаються дистанційно і потребують ідентифікації», — йдеться в повідомленні НБУ.

Після підключення Райффайзен Банку Аваль до системи BankID НБУ частка банків-учасників за кількістю емітованих ними платіжних карт зросла до 93%.

Читайте також: НБУ назвав банки, які незабаром приєднаються до BankID

Після того як до BankID приєднається ще ряд банків, які зараз перебувають на стадії тестування, використовувати його можливості зможе майже кожен українець, який має банківський рахунок, кажуть у Нацбанку.

Зараз система налічує 50 абонентів: це 23 банки і 27 інших установ.

За дев'ять місяців 2020 року в системі BankID зафіксовано майже 4,2 млн успішних ідентифікацій. Найбільша кількість з них пройшло у вересні — понад 830 тисяч.

Що таке BankID

BankID — це система Національного банку, яка забезпечує електронну дистанційну ідентифікацію фізосіб. З її допомогою користувачі можуть легко і безпечно отримувати віддалений доступ до адміністративних (державних), фінансових, комерційних та інших послуг.

Читайте також: Віртуальний фейс-контроль. Кому і куди відкриває доступ BankID

Нагадаємо

  • 19 березня 2020 року до системи BankID НБУ підключився Приватбанк.
  • 17 вересня НБУ повідомив, що з початку запуску комерційної моделі використання системи BankID банки отримали 1 млн грн доходу за надання ідентифікаційних даних клієнтів комерційним установам.

Коментарі - 2

+
+15
cherv
cherv
19 листопада 2020, 15:08
#
Когда-то (лет этак 15 назад) Аваль всегда был либо 1-м либо 2-м ...А теперь - всего лишь 23-м. Стыд ! До чего иностранный капитал довел... :)
+
0
mary27
mary27
19 листопада 2020, 15:10
#
Точно.
А сейчас это сберкасса.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися