Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2020, 11:12

НБУ назвав банки, які невдовзі підключаться до BankID

До кінця 2020 року вся перша десятка банків підключиться до системи BankID НБУ.

До кінця 2020 року вся перша десятка банків підключиться до системи BankID НБУ.
Фото: vezha.net.ua

Про такі плани банків повідомив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан під час круглого столу «BankID та що чекає на банки після приєднання до системи мобільних операторів», пише Finclub.

«Ми плануємо, що до кінця цього року перша десятка банків буде учасниками системи BankID. Ми дивимося на банки як на абонентів-ідентифікаторів, які проводять ідентифікацію клієнтів і готові віддавати іншим учасникам системи ідентифікаційні дані клієнтів», – розповів топ-менеджер НБУ.

При цьому Шабан уточнив, що передача даних здійснюється тільки за ініціативи і за згодою власників даних – фізичних осіб.

Хто підключився до BankID

На поточний момент з десяти найбільших банків підключили BankID лише половина: Приватбанк, Ощадбанк, Альфа-Банк, ПУМБ, ОТП Банк.

Читайте також: Банки отримають фінансовий стимул для підключення до BankID — НБУ

У презентації НБУ зазначено, що серед банків, які знаходяться на різних етапах підключення та інтеграції з системою BankID, є Райффайзен Банк Аваль і Укрсиббанк.

Ці установи входять до топ-10 банків за активами, як і Укрексімбанк, Укргазбанк і Сбербанк.

Усього зараз готуються до підключення 10 банків, серед яких також в презентації НБУ згадані Правекс Банк, Айбокс Банк і Оксі Банк.

Читайте також: Приватбанк підключився до системи BankID НБУ

На поточний момент в системі BankID НБУ беруть участь 46 установ: 21 банк і 25 установ, які надають послуги, отримуючи від банків ідентифікаційні дані (з них 11 некомерційних абонентів і 14 комерційних).

21 банк – це менше третини від діючих 74 банків.

«Але на ці банки припадає 87% власників платіжних карток», – підкреслив Олексій Шабан.

Що таке BankID

BankID – це система Національного банку, яка забезпечує здійснення електронної дистанційної ідентифікації фізичних осіб. За її допомогою користувачі мають можливість легко та безпечно отримувати віддалений доступ до адміністративних (державних), фінансових, комерційних та інших послуг.

Читайте також: Віртуальний фейс-контроль. Кому і куди відкриває доступ BankID

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися