Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 листопада 2020, 18:26

У жовтні середня ціна квартир на вторинному ринку знизилася на 1,9%

У жовтні 2020 року медіанна ціна пропозиції квартир на вторинному ринку Києва знизилася на 1,9% порівняно з вереснем 2020 року і склала $1165 кв. м. Такі результати дослідження, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua.

У жовтні 2020 року медіанна ціна пропозиції квартир на вторинному ринку Києва знизилася на 1,9% порівняно з вереснем 2020 року і склала $1165 кв.
Фото: volynonline.com

Які квартири подешевшали

Медіанна ціна в категорії 1-к квартир зменшилася порівняно з минулим місяцем всього на 0,8% до $ 1208 кв. м, відзначають аналітики.

Двокімнатні квартири подешевшали на 2,2% до $ 1101 кв. м.

Медіанна вартість 3-к квартир склала $ 1 108 кв. м, що на 2,6% нижче за значення минулого місяця.

Читайте також: У жовтні ціна квадратного метра житла на первинному ринку знизилася на 5%

Медіанна ціна пропозиції по районах Києва

За скільки купували квартири

У жовтні найвищим попитом користувалися квартири в ціновому діапазоні до $ 30 тис. із часткою запитів 34,8%.

На другому місці було житло в діапазоні від $50 тис. до $70 тис. із часткою 33,5% від загальної кількості запитів. Попит на житло з ціною $ 30-$ 50 тис. У жовтні склав 24,5% запитів до бази даних порталу.

Попит на двокімнатні квартири в жовтні був найвищим порівняно з іншими групами житла і склав 46,9%.

При цьому найбільшим попитом у покупців користувалися квартири від 35 м2 до 50 м2.

Тенденції на вторинному ринку

Більшість експертів відзначають серйозну стагнацію на ринку «вторинки» — ринкова динаміка майже відсутня, кількість угод також оцінюється як низький.

При цьому значна частина продавців в умовах різкого падіння попиту відмовляється знижувати ціну, що призводить до накопичення квартир на ринку.

Частково ситуація нівелюється тим, що господарі знімають квартири з продажу, щоб перечекати нестійкий сезон. Однак загальна тенденція залишається помірно негативною.

Зниження медіанних цін в жовтні склало всього 1,9%, що можна списати на коригування до курсу долара, кажуть аналітики.

Рейтинг забудовників Києва за 1-2 квартал 2020

Серйозні зміни торкнулися тільки вторинного ринку Печерського району. Ціни на нерухомість в діловому центрі міста знизилися відразу на 14%, показуючи серйозний дисбаланс попиту і пропозиції.

З точки зору структури попиту, значних змін не відбулося — продовжилося зростання інтересу до малометражних 1-к і 2-до квартир. Кількість запитів у категорії 50-80 кв. м. знизилося на 8%.

Читайте також: Пік падіння цін на нерухомість буде ближче до осені, в середньому на 10-20%

З огляду на продовження зміщення попиту в бік первинного ринку, «вторинка» може залишитися в стагнації стані до лютого-березня 2021 року.

При цьому обговорюваний новий проект оподаткування нерухомості може змусити власників «зайвих» і «запасних» квадратних метрів знову виставити квартири на продаж, що, в свою чергу, спровокує зниження цін, вважають аналітики.

Раніше повідомлялося

  • В Україні хочуть змінити податок на нерухомість. Його планують рахувати не від площі житла, а від його вартості. Про це розповів в інтерв'ю «Мінфіну» міністр фінансів Сергій Марченко.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
11 листопада 2020, 22:10
#
Ціни продовжать своє зниження..
+
0
bonv
bonv
11 листопада 2020, 22:10
#
Пока сообщалось о том. что людей из «хрущевок» могут выселять насильно, в Киеве собираются задействовать два метода реновации старого жилого фонда - в частности, легендарных «хрущевок». Один из них заключается в реконструкции жилых зданий без сноса, с достройкой 1-2 этажей. Об этом сообщил начальник «Киевгенплана» Сергей Броневицкий в эфире «Украина 24».
«Если техническое состояние их будет удовлетворительное, то, возможно, мы пойдем по такому пути», – заявил начальник Броневицкий.
Также он отметил, что столице более присущ другой путь - снос пятиэтажных хрущевок и строительство на этих территориях домов большей площади и этажности. Надо будет также строить рядом новые садики и транспортные развязки. И добавил, что Киев должен помочь инвестору, ведь 30-40% он отдаст жильцам.
Как сообщали Українські Новини, на месте старых домов, которые занимают около 1,5 тыс. га площади Киева построить новые многоэтажки.
+
0
bonv
bonv
11 листопада 2020, 22:11
#
Сумніваюсь що старі доми витримають додатково 1-2 поверхи і дах..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися