Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 листопада 2020, 11:34

Сума страхових виплат за європротоколом за 8 місяців 2020 року зросла на 17%

Частка європротоколу, який використовують при оформленні ДТП, у загальній кількості виплат, наданих за ОСЦПВ, становила 33,6%. Сума таких виплат зросла на 17% - до 330,9 млн грн. Про це повідомляє в пресрелізі Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ).

Сума страхових виплат за європротоколом за 8 місяців 2020 року зросла на 17%
Фото: mtsbu.ua

За 8 місяців 2020 року кількість європротоколів дорівнювала 30,7 тис. шт., що на 2,4% перевищує показник за аналогічний період 2019 року.

Що таке європротокол

Спрощений спосіб оформлення ДТП без участі поліції. Це спеціальний бланк європейського зразка, який заповнюється водіями-учасниками ДТП на місці аварії. Даний документ є підставою для оформлення події в страховій компанії і подальшої виплати страхового відшкодування по ОСЦПВ постраждалій стороні.

Бланк європротоколу зобов'язана видати страхова компанія, з якою автовласник укладає договір ОСЦПВ, незалежно від того, укладається договір у звичному паперовому вигляді або в електронному.

Також бланк можна роздрукувати із сайту МТСБУ. Крім того, юридичну силу має і цифрова версія європротоколу. Для цього можна використовувати або веб-інтерфейс https://dtp.mtsbu.ua/, або опцію в мобільному додатку «Мій поліс» https://mypolis.io/.

Коли оформляється європротокол

«При оформленні європротоколу автовласникам іноді складно визначити ступінь пошкодження авто та оцінити, чи не перевищить збиток ліміт (максимальну суму) виплати за європротоколом, передбачену законодавством. Ми проаналізували структуру всіх виплат по ОСАГО за останні півтора року і бачимо, що найчастіше 50 тис. грн вистачає. Тільки 7-8% від загальної кількості виплат по ОСАГО перевищують цю цифру, 90% виплат по європротоколу - на суму менше 30 тис. грн», - зазначає генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Оформити електронний поліс «автоцивілки»

Довідково

МТСБУ - об'єднання страхових компаній, які здійснюють обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за шкоду, заподіяну третім особам (ОСАГО).

На даний час членами МТСБУ є 48 страхових компаній. Членство в МТСБУ для компаній, які укладають договори ОСЦПВ, є обов'язковим згідно з нормами чинного законодавства України.

Хочете знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
10 листопада 2020, 12:01
#
Кількість машин на дорогах неухильно збільшується.. На відміну від кількості досвідчених водіїв.. От і..
+
0
bonv
bonv
10 листопада 2020, 12:04
#
75% водителей и так  постоянно разговаривают или ругаются с навигатором...:)..
+
0
Італій .
Італій .
10 листопада 2020, 14:05
#
17% - реальный показатель инфляции. Если ваш гривневый депозит приносит меньше чистого дохода - вы спонсор.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися