Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2020, 14:15

Банк Австралії придивляється до випуску цифрової валюти

Команда австралійського Центробанку запустила проект з вивчення можливостей запуску цифрової валюти центрального банку (CBDC) на базі технології розподіленого реєстру (DLT). Інформація про це з'явилася на офіційному сайті фінансової організації — одного з учасників ініціативи, пише bloomchain.

Команда австралійського Центробанку запустила проект з вивчення можливостей запуску цифрової валюти центрального банку (CBDC) на базі технології розподіленого реєстру (DLT).
Фото: whattonews.ru

Що відомо

  • Банк Австралії (RBA) буде працювати над проектом спільно з фахівцями двох фінансових організацій: National Australia Bank і Commonwealth Bank.
  • Також регулятор заручився підтримкою двох стартапів, команди яких, в тому числі, займаються створенням програмного забезпечення — Perpetual і ConsenSys.

Читайте також: Долар поховає не держборг США, а цифрові валюти центробанків — експерт

  • Учасники проекту займуться створенням proof-of-concept (інструментів для перевірки концепції) випуску багатофункціональної токенізірованной CBDC.
  • Сторони планують завершити роботу над ініціативою до кінця 2020 року.

«У рамках цього проекту ми прагнемо вивчити можливий вплив CBDC на підвищення ефективності проведення операцій на фінансових ринках. Також нас цікавлять можливості управління ризиками та інноваціями в фінансовому середовищі. Незважаючи на те, що можливість використання CBDC на ринку залишається відкритим питанням, ми раді співпрацювати з галузевими партнерами, щоб з'ясувати, чи зможе CBDC зайняти своє місце в австралійській платіжній системі», — так прокоментувала роботу над проектом помічник керуючого Резервного банку Австралії, Мішель Буллок.

Читайте також: У США розкрили деталі роботи над цифровим доларом

Цифрова валюта стає популярною

  • 54% центробанків в світі, що беруть участь в опитуванні Світового банку в 2019 році, в даний час вивчають питання випуску власної цифрової валюти.
  • 32% поки не вивчали питання.
  • Тільки 15% після проведення досліджень прийняли рішення не випускати CBDC.

Раніше «Мінфін» писав, що цифрову єну влітку 2020 року почав тестувати центробанк Японії.

Читайте також: Mastercard запустила платформу для тестування національних криптовалют

НБУ працює над цифровою гривнею

Як писав «Мінфін», Нацбанк України готовий випустити електронні гроші — е-гривню.

У 2018 році Нацбанк уже проводив пілотний проект і тестував використання електронних грошей серед своїх співробітників. Тестування базувалося на технології блокчейн та інфраструктурі платіжної системи «Простір».

В обіг було випущено обмежений обсяг електронної гривні – трохи більше 5000 грн. Вся емісія е-гривні увійшла в обіг готівки поза банками.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися