Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 жовтня 2020, 15:29

Глава Mastercard назвав головну проблему біткоіна

Криптовалюта відлякує людей волатильністю, заявив CEO платіжної системи Mastercard Аджай Банга. Він упевнений, що біткоіни і інші цифрові монети не зможуть допомогти мільярду людей, які потребують банківських послугах, отримати доступ до них, передає Fortune.

Криптовалюта відлякує людей волатильністю, заявив CEO платіжної системи Mastercard Аджай Банга.
Фото: delo.ua

«Чи можете ви уявити, що люди, які не мають доступу до фінансової системи, стануть працювати з активом, який сьогодні коштує 2 банки Coca-Cola, а завтра — 21? Волатильність криптовалюти — це не спосіб заманити людей у ​​фінансову систему, а спосіб відлякати від неї», — пояснив Банга.

Він додав, що впевнений в перспективності цифрових валют центробанків. Національні криптовалюта допоможуть в сфері транскордонних торговельних розрахунків. Втім, на вирішення проблеми з доступом до банківських послуг це не вплине.

Читайте також: Біткоїн для «чайників»: як за вечір освоїти криптовалюту

Передісторія

У вересні Mastercard представила блокчейн-платформу для тестування національних криптовалют. Це система, яка дозволяє центральним банкам випускати цифрові валюти в контрольованому середовищі.

Результатом стане оцінка їх сумісності з існуючою платіжною системою і практичності їх використання.

Читайте також:Як заробити на «крипті» більше, ніж на біткоіні

Нагадаємо

Більшість пропозицій по випуску CBDC передбачають створення дворівневої грошової системи: центробанк випускає і контролює обіг, а ліцензовані посередники (банки та інші фінустанови) поширюють і забезпечують операції.

Перші експерименти з CBDC засвідчили, що в процесі роботи з цифровою валютою необхідна участь приватного сектора, щоб забезпечити конкурентоспроможність й адаптивність до технологічних змін.

Незалежні аналітики з інституту dGen припустили, що протягом десяти років від трьох до п'яти країн повністю відмовляться від фіата на користь національних цифрових валют. Точних тверджень автори звіту не наводять, але вказують на Китай і Багамські острови.

Мінфін писав, що Україна є світовим лідером з використання населенням криптовалютних активів.

Коментарі - 4

+
+26
bonv
bonv
28 жовтня 2020, 15:51
#
Якась Кока Кола  у тебе дорога:)))
+
+37
offizier
offizier
28 жовтня 2020, 15:53
#
Розкажіть йому про стейблкойни
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
28 жовтня 2020, 22:04
#
Так він же сам їх впроваджує!!!він критикувавНЕкрипту!!!-а «біток»
+
0
SerhiiMorozov
SerhiiMorozov
29 жовтня 2020, 15:11
#
Так почему тогда про золото так не написать?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися