Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 жовтня 2020, 10:14

Логістична нерухомість стає більш привабливою для інвесторів

Інвестиції в промисловий і логістичний сектори нерухомості склали рекордні 20% від усіх світових обсягів інвестицій в нерухомість в першому півріччі 2020 року. При цьому в 2019 році в цей сектор було інвестовано близько $196 млрд, що в шість разів більше, ніж в 2009 році. Про це повідомила консалтингова компанія Savillis, пише Internationalinvestment.

Інвестиції в промисловий і логістичний сектори нерухомості склали рекордні 20% від усіх світових обсягів інвестицій в нерухомість в першому півріччі 2020 року.
Фото: propertytimes.com.ua

Як змінився ринок

У 2019 вперше обсяги інвестицій в сектор логістичної нерухомості перевищили обсяги угод в секторі нерухомості для роздрібної торгівлі, а прибутковість промислової нерухомості зараз знаходиться на одному рівні з роздрібним і офісним секторами.

«Поточний бум глобальної електронної торгівлі, прискорений пандемією, став основним каталізатором зростання цього сектора», — заявив директор Savills World Research Пол Тостевін.

Читайте також: Кращі країни для інвестування в комерційну нерухомість. Рейтинг

Прогнози на 2020 рік

Згідно з прогнозами, в 2020 році загальний рівень онлайн-продажів у Західній Європі досягне 16%, а в США — 14,5%, що є рекордом. Проте, обом ринкам належить пройти довгий шлях, поки вони не досягнуть рівня онлайн-продажів в Китаї, тобто 27%, і при цьому демонструє майбутній потенціал для зростання.

«У міру дозрівання сектора стався зсув в складі інвесторів в сторону інституційного капіталу, і портфельні угоди склали більшу частину ринку, що призвело до збільшення цін. Колишні трейдери тепер бачать можливість отримання доходу і стали власниками забудовників. Основні фонди і REITS (Real Estate Investment Trust — компанія, яка за рахунок колективних інвестицій купує нерухоме майно та управляє ним або займається забудовою) залучаються до довгострокових потоків доходів сектора, і цінність дефіциту зростає, оскільки акції зберігаються довше», — вважає директор Savills Industrial and Logistic Research Кевін Мофід.

Китайський ринок

У компанії Savills зазначають, що ринок в Китаї залишається надзвичайно стійким: обсяги логістики в першій половині 2020 року склали 80% від загального обсягу 2019 року.

Читайте також: Комерційна нерухомість: для тих, хто вміє рахувати

Ринок Індії

Тим часом Індія стає альтернативою Китаю в якості виробничого майданчика, чому сприяють низькі витрати на робочу силу, відкритість торгівлі і дружній до бізнесу уряд. Це сприяє значним інвестиціям в промисловий і логістичний сектори нерухомості.

«Зростання логістичного сектора — це воістину глобальна історія, і тепер він виявляється одним з найбільш стійких класів активів в умовах глобального економічного спаду», — пояснив директор Savills Regional Investment Advisory Маркус де Мінквіц.

«Попит з боку інвесторів безпрецедентно високий, на Заході він обумовлений такими компаніями, як Amazon і інші великі національні гравці. Зараз ми зможемо побачити експансію великих азіатських гравців на Захід. Постійною проблемою для інвесторів буде пошук можливостей для інвестицій. Багато з них перенаправляють свої активи в сторону промислового сектора, конкуренція за готові об'єкти залишиться жорсткою», — додав він.

Відео: Нерухомість в Україні 2020. На скільки впали ціни і до чого готуватися далі

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
27 жовтня 2020, 10:26
#
Логічно. Товари купляють/продають.. Перевезення + площадки/склади рулять.
+
0
bonv
bonv
27 жовтня 2020, 10:49
#
Нерухомість яка рухається:)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися