Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2020, 14:23

Обвал ринку облігацій. Найуспішніший інвестор дав прогноз

Обвал ринку облігацій може статися до або після виборів президента США. Такий прогноз дала засновник Saba Capital, яка стала найуспішнішою компанією цього року, заробивши 80% прибутку, пише Рrofinance.

Обвал ринку облігацій може відбутися до або після виборів президента США.
Фото: cbt.center

«Ніколи за свою 22-річну кар'єру я не бачив такої розбіжності між благодушним борговим ринком і нервовим ринком акцій», — повідомив засновник Saba Capital ($ 3,3 млрд під управлінням) Боаз Вайнштейн, чий флагманський фонд в цьому році заробив 80%, що виявилося найкращою прибутковістю серед усіх хедж-фондів, що відслідковуються HSBC. — «Це може привести до неймовірного руху до або після 3 листопада».

Читайте також: Чи варто купувати акції українських компаній

Графік відображає динаміку індексу волатильності ринку акцій США VIX (білим), а також динаміку індексу кредитних дефолтних свопів CDX (блакитним).

Що каже експерт

Експерт зазначає, що індекс волатильності VIX наполегливо відмовляється знижуватися і зараз в два рази перевищує докризові рівні, що говорить про нервовий настрій на ринку акцій.

А борговий ринок тим часом демонструє дивовижну благодушність: бенчмарковий індекс кредитних дефолтних свопів CDX вже майже повернувся до рівнів початку року.

Читайте також: Приручити дракона: як заробити на фондовому ринку Китаю

Боаз Вайнштейн робить ставки на акції і облігації, виходячи з фундаментальних показників, на зразок грошового потоку або динаміки прибутку компанії. Замість цього він цікавиться відносними показниками фінансових активів, намагаючись знайти ті з них, які з якихось причин сильно відірвалися від аналогів. Потім він робить ставку на вирівнювання подібних дисбалансів.

Саме тому він вказує на розбіжність між VIX і CDX, які роками рухалися в тандемі, після чого в серпні VIX почав рости, а CDX продовжив знижуватися.

Підвищений рівень очікуваної волатильності на ринку акцій можна легко пояснити, з огляду на невизначеність щодо результату виборів в США, подальшої динаміки пандемії коронавірусу, а також перспектив економічного відновлення. А ось спокій на борговому ринку виглядає неприродним, беручи до уваги низькі ставки і зростання кількості дефолтів.

Прогноз

Експерт повідомив, що ставить на зниження деяких облігацій, однак відмовився сказати що-небудь більш конкретно.

Читайте також: Зменшуємо ризики: як зібрати інвестиційний портфель

За його словами, він чекає різкого падіння боргового ринку, яке буде спровоковано не тим, що ФРС відступить, а іншими подіями. Наприклад, друга хвиля сovid-19 виявиться набагато гірше, ніж думають люди, а результати виборів президента США будуть оскаржені.

Все це — «відомі невідомі», але можуть знайтися і «невідомі невідомі», які так само серйозно вплинуть на ринок, підсумував інвестор.

Коментарі - 2

+
+15
bonv
bonv
24 жовтня 2020, 16:12
#
Аналитика курсов/инвестиций:)
https://minfin.com.ua/blogs/bonv/156127/
+
+84
bonv
bonv
24 жовтня 2020, 16:15
#
Биржевой аналитик и брокер сталкиваются у лифта.
Брокер (ехидно):
— Ну, хоть сейчас ты скажешь — вверх или вниз?
Ответ аналитика:
— Нужна четкая определенность на каком этаже мы находимся сейчас. В любом случае мы не поднимемся выше крыши, и не опустимся ниже подвала. Хотя не исключена возможность того, что лифт застрянет или направление движения изменится в связи с экстренной необходимостью.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися