Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2020, 8:13

«Пакунок малюка» повертається. Зеленський підписав закон

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає відновлення видачі «пакунків малюка» батькам після народження дитини. Про це повідомляє пресслужба президента.

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає відновлення видачі «пакунків малюка» батькам після народження дитини.
Фото: kharkivoda.gov.ua

«Пакунок малюка» повертається

Документ вносить зміни до закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми». Йдеться про відновлення натуральної допомоги «пакунок малюка», яку видаватимуть протягом 30 днів після народження дитини.

Читайте також: Монетизацію «бебі-боксів» пропонують все ж скасувати

Хто може отримати допомогу

Закон уточнює перелік громадян, які можуть отримати такий пакунок, якщо немає батьків. Це, зокрема, можуть бути усиновлювачі, патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини.

Де можна отримати «пакунок малюка»

«Видаватимуть «пакунки малюка» у закладах охорони здоров'я. Якщо у медзакладі немає такої допомоги, її можна отримати в органах соціального захисту за місцем проживання або перебування», — нагадують в ОП.

Крім цього, уряд має затвердити порядок надання «пакунка малюка», передбачивши з 1 липня 2021 року можливість за бажанням батьків отримати замість натуральної допомоги відповідні кошти.

Чому повернули

За повернення цих пакунків депутати проголосували 30 вересня.

«Пакунок малюка» запровадили у 2018 році, але в липні 2020 уряд вирішив замінити його на грошову виплату у 5 тисяч гривень.

Зміни набули чинності з 1 вересня. Щоб отримати виплату, потрібно було звернутися до Приватбанку за соціальною карткою. Робити закупи за отримані гроші можна було лише в закладах торгівлі, які долучаться до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту монетизації, а не в будь-яких магазинах.

Проте депутати не погодилися з такими змінами. Повернути саме натуральну допомогу просили і в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ). 

Коментарі - 9

+
0
Італій .
Італій .
22 жовтня 2020, 8:41
#
Закон уточняет перечень граждан, которые могут получить такой пакет, если нет родителей.

Человеческим языком: «Закон устанавливает что такую помощь могут получить родители, ...» и далее по списку.
+
+70
Apollo17
Apollo17
22 жовтня 2020, 8:42
#
ПИАР ЗЕленых уже не поможет
+
+15
bonv
bonv
22 жовтня 2020, 9:42
#
Законопроекти слуг народу сформували негативне до себе ставлення..
+
+33
Італій .
Італій .
22 жовтня 2020, 8:43
#
 но в июле 2020 правительство решило заменить его на денежную выплату в 5000 гривен
....
За возврат этих пакетов депутаты проголосовали 30 сентября 2020 года.


Зе последовательность. Зе продуманность решений. Зе.
+
+9
valery22
valery22
22 жовтня 2020, 9:30
#
Не хочу ничего сказать плохого, нов пакеты малыша надо еще и для родителей класть всякие продукты…
+
+9
mphet26
mphet26
22 жовтня 2020, 9:34
#
Господи, сколько же пошлого популизма перед выборами.. сделай ты для людей они и так заметят, а заявления перед выборами как в морду плюнуть
+
0
Lolo31
Lolo31
22 жовтня 2020, 9:36
#
Ага Пакет малыша вернули, зато муниципальную няню усложнили, хотя даже для иностранцев с посвидкой она доступна. Сами себе противоречат. Теперь родители должны работать даже в декрете, оба, официально. В нашей то державе https://bysikom.com/prezident-kazhe-a-chi-gotovi-slugi/
+
+41
bonv
bonv
22 жовтня 2020, 9:41
#
Бурхлива імітація роботи від недолугої влади.. То типу приймають закони, то потім відміняють.. Цікава тактика - нічого не робити..
+
+14
sadbuttrue
sadbuttrue
22 жовтня 2020, 10:51
#
Поясніть мені, навіщо самим собі створювати проблему, що б пізніше «героічно» іі вирішувати? Зелені, ви хоч розумієте скільки турбулентності в суспільстві ви створили? Я вже не кажу скільки це зайняло часу грошей та зусиль багатьох людей відволікаючи іх від дійсно важливих справ?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися