Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 вересня 2020, 13:03

Приватбанк розпочав оформлення карток «Пакунок малюка». Як отримати

Приватбанк розпочав оформлення карток «Пакунок малюка» для отримання допомоги від держави до народження дитини. Про це йдеться у повідомленні банку.

Що відомо

1 вересня Приватбанк розпочав у всіх своїх відділеннях оформлення спеціальних соціальних карток «Пакунок малюка», які дозволять батькам новонароджених отримати монетизований «пакунок малюка».

Що це означає

Відтепер кожна сімʼя, яка має новонароджену дитину та не отримала натуральної допомоги «пакунок малюка», має право на грошову компенсацію від держави у розмірі 5 000 гривень у формі зарахування на спеціальну соціальну картку Приватбанку (картку зі спеціальним режимом використання).

Читайте також: Монетизацію «бебі-боксів» пропонують все ж скасувати

Після нарахування виплат, батьки можуть використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів для дитини.

Такі покупки можна здійснити у закладах торгівлі, які уклали з Мінсоцполітики публічний договір (списки будуть розміщені на сайтах Мінсоцполітики та Приватбанку).

За компенсацією батьки мають право звернутися протягом 12 місяців з дати народження дитини.

Читайте також: Як отримати гроші замість «бебі-боксу». Мінсоцполітики дало роз'яснення

Нагадаємо

  • У травні 2018 року Кабмін затвердив рішення видавати при народженні дитини «бебі-бокси» («Пакет малюка») і часткову компенсацію з держбюджету оплати послуг няні. Цю допомогу повинні були запустити з 1 вересня 2018 року, але вчасно запустити її не вдалося. Втім, «бебі-бокси» донедавна видавали.

  • Починаючи з 2020 року, уряд змінив механізм закупівлі «бебі-боксів». Якщо раніше їх закуповували за кошти обласних бюджетів, то цього року «пакети малюка» вирішили закуповувати за кошти державного бюджету для всіх регіонів України. Механізм не спрацював.

  • У кінці липня 2020 року Кабмін запустив пілотний проект з монетизації «пакету малюка». Запропонували встановити виплату 5 тис. грн замість натуральної допомоги.

Коментарі - 6

+
0
bonv
bonv
1 вересня 2020, 13:07
#
«спростили»,,, як завжди... жесть а не влада.
+
0
frank007
frank007
1 вересня 2020, 13:16
#
Бред )))))))
+
+12
BobKickass
BobKickass
1 вересня 2020, 14:21
#
Следующий шаг, уменьшить на эти 5000 размер одноразовой выплаты в связи с рождением ребенка.
+
+12
Sergio25
Sergio25
1 вересня 2020, 15:02
#
Новый квест от правительства для молодых мамочек - найди точку, где примут такую карточку, особенно где-нибудь в глухом селе, где и о банкоматах народ ничего не слышал.
+
0
Lolo31
Lolo31
2 вересня 2020, 15:29
#
В беби боксах давали не всегда качественные вещи, но было все продумано. Теперь вещи можно будет купить на сайтах , которые даже в глаза никто не видел, руками не трогал и пойди докажи что ты у них это купил
+
+11
Sonarchik
Sonarchik
27 листопада 2020, 16:49
#
Ага еще что бы оформить эту карточку нужно попотеть. В отделении Приватбанка тебя посылают чуть ли не *** .
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися